Recensie: Wie van de 3 is niet meer van deze tijd
Bron: Talpa / William Rutten.

Recensie: Wie van de 3 is niet meer van deze tijd

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Ach SBS6. Wat hebben jullie nu weer bedacht?  Opnieuw een ‘comeback’ van een oud televisie format. Dit keer koos de commerciële zender ervoor om Wie van de 3 terug te halen. Vroeger was het een enorm groot succes. Dus dacht SBS6 er goed aan te doen om het terug te halen naar 2020. Alleen zit je hier wel helemaal op te wachten?

De hele uitzending heb ik volgehouden. Dat is al een hele prestatie. Met een afstandsbediening binnen handbereik voelde ik de drang om weg te zappen. Het komt mede door de rol van Martien Meiland. Mijn excuus voor de vele fans van deze SBS6 ster. Hij is gewoon veel te veel op televisie. Nu weer in het panel, naast Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Najib Amhali. Ik vind het allemaal een beetje te veel van het goede. 

De tel kwijt

Hoeveel rondes heeft Wie van de 3 eigenlijk? Ik ben na ronde 2 de tel alweer helemaal kwijt. Het voelt voor mij een beetje als een kinderprogramma. Wie van de 3 versie 2.0 past beter bij NPO ZAPP dan bij SBS6. Denkt SBS6 echt om hier succes mee te halen? Waarom is het terughalen van oude televisieprogramma’s naar het heden zo belangrijk? 

Is de creativiteit op? Is er niets meer te verzinnen? Kijken we nu alleen nog maar naar ouderwetse programma’s in een nieuw jasje? Alhoewel nieuw? De studio van Wie van de 3 stamt helemaal uit de jaren ’60! Met een hele drukke rode/oranje studio en bijzonder behang lijkt het wel alsof het in de jaren ’60 is opgenomen. Gelukkig is het niet meer in zwart/wit moeten wij maar denken. 

Optelsom

Ik ben na één aflevering al helemaal klaar met Wie van de 3. Twee keer kijken vind ik echt drie keer niets. Het is echt zo langzaam dat het bijna slaapverwekkend is. Wat dat aangaat is het een prima zondagavond programma. Heerlijk om bij in slaap te vallen op de bank. Daar is Wie van de 3 dan wel weer goed voor. Alleen denk ik niet dat dat de insteek van het programma is. 

Maar een ‘familie’ programma op de zondagavond programmeren? Is Wie van de 3 niet iets voor de zaterdagavond? Wie weet gaat het nog wel verhuizen. Als de kijkcijfers uitblijven is er vast nog wel een plekje vrij op de zaterdagavond. Van SBS9. Dat dan wel weer. Plus: drie keer drie is negen, dus reken maar uit! Succes gegarandeerd. 

Wie van de 3 is iedere zondagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.