Van startdatum WIDM tot Gouden Televizier-Ring Gala: bijlezen in één minuut
Bron: BNNVARA / Jeroen Werkhoven

Van startdatum WIDM tot Gouden Televizier-Ring Gala: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 41 terug.

Startdatum nieuw seizoen Wie is de Mol? bekend

De startdatum van Wie is de Mol? 2021 is bekend. Het nieuwe reguliere seizoen start op zaterdag 2 januari 2021. Presentator Rik van de Westelaken spreekt in een video op social media de nieuwe kandidaten toe. “De komende periode zullen jullie fysiek en mentaal uitgedaagd worden”, zegt Rik. Door de coronacrisis was het lange tijd onzeker of er volgend jaar een nieuw seizoen zou komen.

Opnames Goede Tijden Slechte Tijden opnieuw stilgelegd

De opnames van de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden zijn wederom stilgelegd. Een crewlid is besmet met het coronavirus en daarom is besloten om de opnames stil te leggen. “Er is snel en adequaat gehandeld en de betreffende collega is direct in quarantaine gegaan en maakt het goed”, laat producent EndemolShine weten. De kijker merkt er niks van. Eerder dit jaar werden de opnames ook al stilgelegd, omdat het volgens de makers toen onverantwoord was om door te gaan.

3FM-dj’s lopen voor Rode Kruis van Roermond naar Zwolle

Radio-dj’s Eva Koreman, Frank van der Lende, Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Wijnand Speelman en Rob Janssen lopen in de week voor kerst van Roermond naar Zwolle om geld op te halen voor het Rode Kruis. 3FM zet zich na de extra editie van dit voorjaar ook met de reguliere Lifeline in tegen het coronavirus. Onder de noemer ‘Help de helpers’ zamelt 3FM dit jaar geld in voor het Rode Kruis.

Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring 2020

Over Mijn Lijk heeft tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de felbegeerde Gouden Televizier-Ring gewonnen. Over Mijn Lijk wist met 63 procent van de stemmen de andere twee genomineerde programma’s Beste Zangers en Homeward Bound achter zich te laten. Tim Hofman was de grote winnaar van de avond. Hij won ook de Televizier-Ster voor beste presentator en voor beste videoserie met zijn YouTube-show #BOOS. Ivo Niehe kreeg de Oeuvre-Ring voor 40 jaar TV Show.

SBS6 bestelt tweede seizoen van realityserie Familie Gillis

De realityserie over vakantieparkmiljonair Peter Gillis krijgt een vervolg. SBS6 komt in januari 2021 met een tweede seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa. De familie Gillis is met wekelijks ruim 600.000 kijkers een groot succes voor SBS6. Een vervolg kon daarom ook niet uitblijven. “In januari zijn we terug met seizoen twee”, zeggen Peter en zijn vriendin Nicol in een videoboodschap.