Miljuschka Witzenhausen onderzoekt de echtheid van Instagram
Bron: William Rutten

Miljuschka Witzenhausen onderzoekt de echtheid van Instagram

Geschreven door Pieter Jongsma

Miljuschka Witzenhausen neemt in een nieuwe serie op Videoland de kijker mee op de zoektocht naar een eerlijk beeld van vrouwen op social media. Wie door instagram scrolt ziet alleen maar perfecte lichamen, maar klopt het beeld dat instagram schetst wel? En wat is de invloed van al deze perfecte lichamen?  

Miljuschka duikt in de wereld van de ‘ultra strakke’ instagrammers die tot het uiterste gaan voor het perfecte plaatje en gaat het gesprek aan met Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko.

Miljuschka: "In een wereld vol gepolijste plaatjes en hyper-strakke lijven wil ik strijden voor een realistischer beeld. In deze serie onderzoek ik hoe vrouwen steeds meer in de ban raken van irreële schoonheidsidealen. Is het niet de hoogste tijd voor een tegengeluid? Mijn dochter is 8 en gaat opgroeien met social media. Daarom is het belangrijk dat we vrouwen in alle soort en maten laten zien. Dat is precies de reden waarom ik voel dat deze documentaire zo hard nodig is. Fuck filters en photoshop, we gaan voor #eerlijkefoto."

Vanaf donderdag 1 oktober is #eerlijkefoto wekelijks exclusief te zien bij Videoland.