Geraldine Kemper maakt tv-programma over seksueel geweld
Bron: BNNVARA

Geraldine Kemper maakt tv-programma over seksueel geweld

Geschreven door Pieter Jongsma

Geraldine Kemper volgt in een nieuw tv-programma zes vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. In Nederland heeft 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen te maken gehad met seksueel geweld. Dit varieert van verkrachting tot jarenlang misbruik.

In het RTL4-programma Geraldine en de Vrouwen volgt presentatrice Geraldine Kemper zes vrouwen die door seksueel geweld een post traumatische stress stoornis (PTTS) hebben ontwikkeld. Ze hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachtes. 

Geraldine neemt de vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te bedwingen. 

Geraldine Kemper: ‘Seksueel geweld is een enorm taboe. Er wordt weinig over gesproken, terwijl het heel veel gebeurt. Ik ben zó trots op deze zes vrouwen, die met hun verhalen en hun strijd om van hun trauma af te komen, een voorbeeld zullen zijn voor velen.’

Geraldine en de Vrouwen is vanaf zondag 18 oktober 22.30 uur te zien bij RTL 4.