Van einde Zondag met Lubach tot vervolg Tiger King: bijlezen in één minuut
Bron: Netflix

Van einde Zondag met Lubach tot vervolg Tiger King: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 34 terug.

Coen Swijnenberg weer dagelijks te horen op 538

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn definitief herenigt. Coen is sinds maandagmiddag weer iedere dag te horen in De Coen en Sander Show. Vorig jaar november maakte de radio-dj bekend rust nodig te hebben, waarna hij een half jaar niet te horen was op Radio 538. Sinds mei was hij iedere donderdag weer te horen naast Sander Lantinga, maar vanaf nu is Coen er weer dagelijks.

Netflix-hit Tiger King krijgt tweede seizoen

De docuserie Tiger King over de excentrieke Joe Exotic krijgt een vervolg. Netflix heeft de rechten gekocht voor een tweede seizoen. Alleen over de vergoeding voor de hoofdrolspelers wordt nog onderhandeld. Joe’s rivale Carole Baskin wil alleen meewerken voor een miljoen euro, schrijft The Sun. Tijdens het begin van de coronacrisis keken ruim 64 miljoen huishoudens naar Tiger King. Joe zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit voor onder meer het beramen van de moord op Carole.

Guus Meeuwis na negen jaar weg bij Ik hou van Holland

Zanger Guus Meeuwis stopt na negen jaar als teamcaptain bij Ik hou van Holland. Guus had het dit jaar vanwege eerder geplande activiteiten te druk voor de zaterdagavondshow van SBS6. “Het is jammer maar mijn eerste grote liefde blijft toch de muziek, die zal altijd voorrang krijgen”, zegt Guus. De zanger wordt dit najaar opgevolgd door Leo Alkemade, een goede vriend van Meeuwis.

RTL toch met nieuw seizoen Temptation Island

Er komt ondanks de coronacrisis toch een nieuw seizoen van het RTL5-programma Temptation Island. Het nieuwe seizoen vindt niet plaats in Thailand, maar in Italië. Het wordt een aangepaste versie, die alleen op RTL’s streamingdienst Videoland te zien zal zijn. Het staat nog niet vast. “We houden dit nauwlettend in de gaten, de gezondheid van cast en crew staat voorop”, zegt RTL.

Arjen Lubach stopt met Zondag met Lubach

Arjen Lubach gaat stoppen met zijn satirische VPRO-programma Zondag met Lubach. In zijn nieuwe boek Stoorzender kondigt Lubach aan dat hij op het hoogtepunt wil stoppen. “Er is een beperkt aantal heel zware onderwerpen dat zich leent voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging”, schrijft Lubach in zijn boek. De programmamaker wil met het team van Zondag met Lubach graag een nieuw tv-programma gaan maken. Dit voorjaar trok Lubach voor het eerst 2 miljoen kijkers.