Must-see: 'Doodgewone huisvrouwen in Good Girls doen wat je niet van moeders verwacht'
Bron: Netflix

Must-see: 'Doodgewone huisvrouwen in Good Girls doen wat je niet van moeders verwacht'

Geschreven door Pieter Jongsma

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Pieter.

Deze week breng ik met veel plezier de crimeserie Good Girls onder de aandacht. In Good Girls volgen we de drie vrouwen Annie, Beth en Ruby, die op een andere manier geld proberen te verdienen. Nu is het geld verdienen op een andere manier niet bijzonder aan de serie, maar wel de manier waarop het gebeurd: een manier die je van drie 'doodgewone' huisvrouwen niet zou verwachten. Ze besluiten de criminele wereld in te duiken en beraden een plan om makkelijk en snel geld te verdienen.

Ze besluiten om de supermarkt waar Annie werkt te gaan overvallen met speelgoedpistolen. Het verhaal van de overal speelt zich af in het eerste seizoen van de serie, wat ik persoonlijk het leukste seizoen vind. Je denkt bij het de start van de serie wel echt van 'waar ben ik aan begonnen'. De serie verbaasde mij heel erg, niet alleen vanwege het verhaal, maar ook door de acteurs die de drie huisvrouwen spelen. Het leukste aan deze serie is dat de hoofdpersonages naast criminelen ook gewoon moeders zijn.

Alles loopt niet zoals gepland, de moeders komen er achter dat het lastiger is om weg te komen met de misdaad en de buit. Vervolgens belanden de vrouwen in een criminele wereld waarin ze moeilijk hun weg weten te vinden, toch krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Op een gegeven moment lijkt alles heel positief uit te pakken wat ze hongerig maakt naar nog meer, maar dan gaat het fout en komen ze in in een valkuil terecht. De serie is sinds 2018 te zien op Netflix, het derde seizoen verscheen vorige maand.