Henry van Loon en Jelka van Houten in nieuwe comedyserie
Bron: BNNVARA

Henry van Loon en Jelka van Houten in nieuwe comedyserie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Henry van Loon, Jelke van Houten, Theo Maassens en André Dongelmans zijn onder andere te zien in de nieuwe comedyserie van BNNVARA. In de nieuwe comedyserie Niks te melden wacht iedereen op de actie die nooit zal komen. 

Twee politieagenten die samen veel te veel tijd doorbrengen in een auto (Henry van Loon en Stefan de Walle), twee agentes in een verdacht rustige meldkamer (Jelka van Houten en Eva Laurenssen) en drie criminelen die opzichtig onzichtbaar proberen te blijven (Theo Maassen, André Dongelmans en Jim Deddes). 

In hun verveling zijn ze tot elkaar veroordeeld en dat levert bizarre, grappige, onnavolgbare gesprekken en ongemakkelijke situaties op. Andere rollen in de serie zijn voor Ferdi Stofmeel, Nazmiye Oral, Esther Scheldwacht en Titus de Voogdt. 

Niks te Melden is een bewerking van de Australische serie No Activity. Het scenario is bewerkt door Rik van den Bos en Henry van Loon. "Het was erg fijn om met mijn beste vriend Rik de oorspronkelijke tekst tot in de puntjes te vertalen en eindeloos fijn te slijpen, om dat vervolgens bij het filmen weer helemaal los te laten en er helemaal mijn eigen draai aan te geven. Erg schizofreen ook wel. 'Wie heeft dit nou zo opgeschreven?' Heb ik mezelf meerdere malen horen zeggen", aldus Henry van Loon over het bewerken van Niks te Melden.

Niks te melden is vanaf 20 september wekelijks om 22.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.