Sander Lantinga onderzoekt succes achter legendarische duo’s

Sander Lantinga onderzoekt succes achter legendarische duo’s

Geschreven door Daniël Schalk

Sander Lantinga maakt voor oude werkgever BNNVARA een tv-programma over legendarische duo’s. De radio-dj vormt al 15 jaar lang een succesvol radioduo met Coen Swijnenberg, maar gaat nu voor jongerenzender NPO 3 uitzoeken of legendarische duo’s als individu hetzelfde succes zouden hebben.

“Na vijftien jaar huwelijk vragen de beste stellen zich af: hoe staan we ervoor? In deze serie stel ik mezelf ook die vraag. Want is een duo zijn nu een vloek of een zegen? Altijd rekening moeten houden met de ander kan lastig zijn. Maar het kan juist ook het beste resultaat opleveren”, zegt Lantinga.

De dj van Radio 538 portretteert voor het programma Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo’s een aantal legendarische duo’s, zoals Carlo & Irene, Nick & Simon en Veldhuis & Kemper. Ook onderzoekt hij zijn eigen duoschap met Coen. Met een therapeut reflecteert Sander zijn relatie met Swijnenberg.

Ook met Rámon Verkoeijen vormde Sander ooit een succesvol duo als de Klusjesmannen. In dit programma voerden ze jarenlang op humoristische wijze verschillende baantjes uit. Om uit te zoeken of hij dezelfde chemie ook met andere BN’ers kan hebben, blaast hij De Klusjesmannen nu weer nieuw leven in.

Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo’s is vanaf maandag 25 mei om 20:55 uur te zien op NPO 3.