Throwback - Prinses Amalia wil geen showversie zijn: ‘Ze is slim en zelfbewust’

Geschreven door Daniël Schalk

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

Het is vandaag een totaal andere Koningsdag dan wij gewend zijn. Geen vrijmarkten of festivals en ook het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht is vanwege het coronavirus afgelast. Vorig jaar was het niet Koning Willem-Alexander die op zijn verjaardag de show stal, maar zijn oudste dochter prinses Amalia. De troonopvolgster gaf vorig jaar tijdens Koningsdag voor de allereerste keer een interview. Amalia krijgt de vraag of Koningsdag bevalt. Er volgt een uniek moment.

‘Geen showversie’

“Nou”, begint de prinses. “Het is altijd een enorm feest en ik ben enorm blij dat ik mee mag doen”, antwoord Amalia. Daarna krijgt ze de vraag of ze zichzelf kan voorbereiden op zo’n dag. “Eigenlijk heel weinig”, begint de prinses, die abrupt wordt onderbroken door Máxima. “Dat is helemaal niet waar. Ze heeft onderzoek gedaan!”, roept onze koningin enthousiast voor de camera. Amalia antwoordt: “Ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en geen showversie van mezelf laten zien.”

‘Ze zijn benaderbaar’

Het was royaltyverslaggever Sandra Schuurhof die prinses Amalia vorig jaar tijdens Koningsdag vroeg naar haar voorbereiding op Koningsdag. Schuurhof volgt de koninklijke familie al 20 jaar op de voet en zag onze prinses opgroeien. “Als je dan ziet wat een grote dame het is geworden. Ze is slim en zelfbewust”, blikte Schuurhof begin dit jaar terug in Avrobode. De royaltywatcher is groot fan van de Oranjes. “Ik vind ze benaderbaar. Ze zijn enthousiast en hebben een goede dosis humor.”