De Luizenmoeder krijgt vervolg in bioscoop
Bron: AVROTROS

De Luizenmoeder krijgt vervolg in bioscoop

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De serie De Luizenmoeder krijgt officieel een vervolg in de bioscoop. Ilse Warringa neemt de regie op zich en maakt daarmee haar filmdebuut als regisseur. Dat hebben producenten Nijenhuis & Co en Bing Films & TV dinsdag bekendgemaakt. Al lange tijd was een wens voor een film over de succesvolle serie. De opnames vinden in de tweede helft van dit jaar plaats.

“De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken”, laat Ilse Warringa weten. In de bioscoop film zal Warringa ook te zien zijn als Juf Ank. De volledige cast zal te zien zijn in de film, met uitzondering van acteur Diederik Ebbinge.

Het AVROTROS-programma De Luizenmoeder was in 2018 en 2019 te zien bij de NPO. De kijkers volgde het leven op de basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. Wekelijks zagen miljoenen kijkers naar de serie die na twee seizoenen stopte.