Niels verlaat Expeditie Robinson: ‘Je mag éindelijk meedoen en dan stopt het zo snel’

Niels verlaat Expeditie Robinson: ‘Je mag éindelijk meedoen en dan stopt het zo snel’

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De 29-jarige Niels moest vorige week Expeditie Robinson NL vs BE verlaten. “Je kan je niet inbeelden hoe hard ik baal”, zegt de Belg. Wij leggen Niels het vuur aan de schenen in Robinson Vragenvuur.

Hoe voelt het om zo snel na de samensmelting de Expeditie te moeten verlaten?

“Heel jammer! Je kan je niet inbeelden hoe hard ik baal. Die individuele proeven zijn namelijk de manier om jezelf te onderscheiden van de anderen. Lekker op winnaarseiland gaan zitten met die immuniteitsketting om je nek, het zal dus bij dromen blijven.”

Voelde het aan als verraad door je Belgische ex-kampgenoten die op jou gestemd hebben?

“Toch wel, in het spel heb ik ook keuzes moeten maken waar ik me niet 100 procent goed bij voelde. Dan heb ik het zeker over Dennis, maar dat was ook omdat we Dennis nog maar één dag kende. Ik vind het daarom extra pittig dat net Kevin en Thomas, waar je toch al een week mee op een eiland zat, mij dit hebben kunnen aandoen. Langs de andere kant, that’s the game!”

Begrijp jij de keuze van je ex-kampgenoten om op jou te stemmen?

“Tuurlijk! Het was naïef om te denken dat ze dat niet zouden doen. Zeker in de positie waarin zij zaten had ik dit wel moeten verwachten.”

Wat was je mooiste en slechtste moment in de Expeditie? 

“Het mooiste moment was naast het winnen van een groepsproef toch het gesprek over het leven met Koen, Jorik en Elroy. Toen zaten we op Catanhawan in een boom echt uren te chillen en hebben we toch veel mooie als minder mooie momenten uit ons leven gedeeld. En dat op zo’n idyllisch eiland! Verder was het slechtste moment het gemis naar huis, mijn grootmoeder en vriendin waarvan ik wist dat ze zich zeker zorgen gingen maken om mij en dat ik ook gewoon niet aan hen kon laten weten dat ik het goed had knaagde echt aan mij.

In het beeld van de eilandraad waarin je werd weggestemd leek je te huilen. Raakte je vertrek je zo erg? 

“Het raakte mij enorm. Meedoen aan Expeditie Robinson is niet voor iedereen weglegt. Degene die er wel aan willen meedoen doen willen, willen dat omdat zij gepassioneerd zijn door het hele gebeuren. Eindelijk mag je meedoen aan iets waar je al je hele leven naar kijkt en dan stopt het zo snel. Geen tweede kans, rechtstreeks naar huis!”

Heb je de beelden van de eilandraad gezien? Wat vond je van de reactie van Koen? 

“Koen en ik zaten natuurlijk als sinds de eerste dag samen en je moet weten dat Koen en ik uit heel andere werelden komen. Als je dan constant samen bent op een eiland waar je niets anders kan doen dan de hele tijd tegen elkaar lullen bouw je echt een band op. Ik zou hetzelfde als Koen gereageerd hebben moesten de rollen omgekeerd zijn, maar wat een topper is hij zeg! Echt een vriend voor het leven.”

Wie vind je een echte Robinson? Wie is jouw favoriet en mag van jou winnen?

“Eigenlijk is Herman wel een echte Robinson. Deze man is unstoppable! Altijd bezig met dingen en een rattenval maken heb ik daar nog nooit iemand zien doen. Uiteindelijk draait het wel om veel meer dan dat en als ik echt een favoriet heb is het Ruth. Ik hoop ook dat zij wint omdat ze al verschillende proeven gewonnen heeft en echt toont dat het een supersterke vrouw is, zowel mentaal als fysiek!”

Hoe heb je jezelf voorbereid op de Expeditie?

“Ik ben een persoon die van dag tot dag leeft, dus eigenlijk heb ik me niet echt voorbereid, don’t shoot me! Ik heb wel eens vuur gemaakt met een vuurstick maar ik ben in het dagelijkse leven ook iemand die dingen op zich af laat komen en onderweg gewoon leert! Ik had misschien toch wel wat langer moeten oefenen met die vuurstick.”

Hebben we de echte Niels gezien in de uitzendingen?

“Als je aan tien mensen die dichtbij mij staan vraagt of je de echte Niels gezien hebt, zullen ze allemaal ja zeggen. Ik ben wie ik ben en ik zou dat niet eens kunnen veranderen. Tuurlijk heb ik mijn slechte dagen, en die heb ik daar ook gehad, maar toch probeer ik altijd positief te zijn en de mensen rondom me te vermaken. Dat heb ik daar ook gewoon lekker gedaan! Enkel mesjes in de rug steken zou ik hier nooit doen!”

Als je uitgenodigd zou worden om nog een keer mee te doen, zou je dat dan doen?

“Zijn jullie aan het casten voor Expeditie Robinson VIPS? Willen jullie nog een motivatiefilmpje? Haha.”

Hoe zou je jouw deelname en de hele ervaring beschrijven? Wat zal je altijd bijblijven?

“Alles zal mij altijd bijblijven. Wat een fantastisch mooie ervaring. Honger leiden met mensen die je nooit gezien hebt schept gewoon een band weet je. Je zit daar op een onbewoond eiland waar je gaat slapen met een prachtige zonsondergang en opstaat met een nog mooiere zonsopgang. Was het leven maar echt zo simpel en mooi!”