Throwback - Humberto kondigt afscheid aan: ‘Zo goed was Late Night niet’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In Throwback blikt Showbizznetwork.nl terug op spraakmakende showbizz-gebeurtenissen.

Na vijf jaar RTL Late Night te hebben gepresenteerd, kondigt Humberto Tan op 28 februari 2018 zijn afscheid aan. Na de start van RTL Late Night in 2013 groeit Humberto uit tot de talkshowkoning van Nederland, maar na een aantal succesvolle jaren storten de kijkcijfers in. Inmiddels schittert Eva Jinek afwisselend met Beau van Erven Dorens op de late avond van RTL4, maar in 2018 is het Twan Huys die wordt aangekondigd om Tan op te volgen en de kijkcijfers van Late Night een boost te geven.

‘Niet met de beslissing eens’

Aan het einde van de uitzending onthulde Humberto het verzoek van de RTL-directie om te stoppen. “RTL heeft mij gevraagd om te stoppen, omdat zij vertrouwen hebben in een andere toekomst voor dit programma. Ik ben het niet met de beslissing eens, maar ik respecteer de beslissing wel”, vertelde hij. Humberto presenteerde het programma op dat moment al vijf jaar. “Ik ben er trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was”, vervolgde Tan.

‘Zo goed was Late Night niet’

Humberto kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn talkshow-avontuur, waarvoor hij de overstap maakte van het toenmalige Eredivisie Live. De presentator groeide in korte tijd uit tot de koning van de late avond. “Zo goed als Late Night in de eerste seizoenen werd beschreven, was het niet”, blikte hij in 2019 terug in het AD. “Maar zo slecht als er later over werd geoordeeld, was het ook niet”, vervolgt hij. Toch heeft hij veel positieve herinneringen. “Ik kijk er met veel liefde op terug.”