Ewout Genemans maakt nieuw seizoen Bureau Burgwallen
Bron: RTL

Ewout Genemans maakt nieuw seizoen Bureau Burgwallen

Geschreven door Pieter Jongsma

Ewout Genemans gaat een tweede seizoen seizoen van het succesvolle Bureau Burgwallen maken. "We hebben (in het eerste seizoen, red.) echt laten zien hoe leuk het politiewerk is en wat er allemaal nog meer bij komt kijken", laat Ewout in RTL Boulevard weten.

Het tweede seizoen speelt zich niet af in Amsterdam maar in Eindhoven. Het programma verandert van naam en gaat verder als Bureau 040. Ewout is blij met de keuze voor Eindhoven. "We gaan Bureau 040 maken. Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland, maar er is pas heel laat door de politiek gezien dat het zo'n grote stad is." Ewout start deze week tijdens carnaval met de opnames. 

Teamchef Niels van der Wijst van de Eindhovense politie is enthousiast dat zijn stad het nieuwe decor wordt. “We laten graag zien wat wij als politie in Oost-Brabant in onze mars hebben. Dan bedoel ik de volle breedte van het politiewerk: van noodhulp, horecatoezicht en evenementenbegeleiding, tot integraal werken in de wijk met onze partners. Wij laten Nederland graag zien wat ons werk betekent en hoe wij dat elke dag opnieuw weer oppakken.”

Wanneer het programma te zien is bij RTL is niet duidelijk.