Nieuw seizoen De Zwakste Schakel start vanavond

Nieuw seizoen De Zwakste Schakel start vanavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanavond is Bridget Maasland terug met een nieuw seizoen van De Zwakste Schakel. Zij zal dan niet iedere werkdag om half elf te zien zijn, maar wekelijks op de woensdagavond om half tien. Het is voor de blonde presentatrice het tweede seizoen wat zij voor haar rekening mag nemen.

In de zomer van 2019 keerde De Zwakste Schakel terug. Toen besloot RTL om het iedere werkdag om half elf uit te zenden. Dat bleek een aardige schot in de roos te zijn. Bridget scoorde beter dan de talkshow van Twan Huys. Het werd zo goed ontvangen, dat RTL besloot om er mee door te gaan.

In De Zwakste Schakel is kennis macht. Welke kandidaat weet het meeste en kan daarmee de zwakste medespelers wegspelen? In totaal staan negen kandidaten in een soort halve cirkel in een studio. Zij moeten allerlei vragen goed beantwoorden. Alleen bij goede antwoorden kan er geld verdiend worden.

Na iedere ronde valt er een speler af. Het zou kunnen zijn dat de zwakste speler afvalt. Dat hoeft echter niet. De kandidaten mogen zelf bepalen wie zij wegstemmen. Nadat een speler het spel verlaat, gaat het spel verder. Dat gaat net zolang door tot er nog maar twee kandidaten overblijven.

Deze twee finalisten nemen het tegen elkaar op. Bridget stelt beide finalisten vijf vragen. De finalist met de meeste goede antwoorden wint de finale van De Zwakste Schakel. De andere finalist gaat, net als de zeven afvallers uit eerdere rondes, naar huis met helemaal niets.

De Zwakste Schakel is iedere woensdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten