Strijd tussen Paul de Leeuw en Linda de Mol op oudejaarsavond

Strijd tussen Paul de Leeuw en Linda de Mol op oudejaarsavond

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Tv-zenders RTL4 en SBS6 pakken vanavond op oudejaarsavond groots uit. De kijkcijferstrijd op de laatste avond van het jaar is feller dan ooit, nu Linda de Mol met Ik hou van Holland de kijker naar SBS6 probeert te trekken. Linda neemt het op tegen Paul de Leeuw, die samen met gasten aftelt naar 2020.

Waar SBS6 de afgelopen jaren op oudejaarsavond niet mee leek te doen aan de strijd om de televisiekijker, heeft nu NPO 1 de minst spectaculaire programmering. NPO 1 heeft voor de laatste avond van het jaar de hoogtepunten van het illusieprogramma MINDF*CK op een rijtje gezet.

NPO 1: MINDF*CK & Claudia de Breij

Oudejaarsavond ziet er bij NPO 1 al een aantal jaar hetzelfde uit. De avond begint met het illusieprogramma MINDF*CK van Victor Mids. Dit jaar geen oudejaarsavond-special met een groot experiment, maar een door de kijker samengesteld lijstje met favoriete fragmenten van de afgelopen jaren.

Vervolgens neemt talkshowhost Matthijs van Nieuwkerk het stokje over met de hoogtepunten van De Wereld Draait Door. Om 22:20 uur is het traditiegetrouw tijd voor de oudejaarsconference, ditmaal in handen van Claudia de Breij. Het is de tweede keer dat De Breij de oudejaarsconference verzorgt.

RTL4: Martijn Koning & Paul de Leeuw

Martijn Koning trapt de avond bij RTL4 af met zijn oudejaarsconference. Vervolgens is het de beurt aan Paul de Leeuw, die 2019 feestelijk afsluit met een oudejaarsavond-special van Paul Pakt Uit! Samen met onder andere Simone Kleinsma, Anastacia en Freek Bartels telt Paul vanaf 22:30 uur af naar 2020.

Na middernacht speelt De Leeuw een speciale editie van Ranking the Stars, waarin Richard Groenendijk zijn opwachting maakt. De cabaretier besloot eerder te stoppen als panellid, maar keert nu terug in het programma. Ook Ryanne van Dorst, Loretta Schrijver, Anny Schilder en Gerda Havertong doen mee.

SBS6: Marco Borsato & Ik hou van Holland

SBS6 begint oudejaarsavond met de registratie van het concert van Marco Borsato in De Kuip. Afgelopen jaar stond Marco na 15 jaar weer in De Kuip. In de compilatie komen al zijn grote hits voorbij en zijn er gastoptredens van onder andere Davina Michelle, Armin van Buuren, André Hazes, Maan en Lil Kleine.

Linda de Mol krijgt van haar broer John de Mol de eer om 2019 af te sluiten met Ik hou van Holland. Jarenlang was Ik hou van Holland een traditie op oudejaarsavond, maar toen RTL4 in 2016 besloot te stoppen met Ik hou van Holland betekende dat ook het einde van de jaarlijkse oudejaarsavond-special.

Bekijk hieronder de programmering van NPO 1, RTL4 en SBS6:

NPO 1:

  • 20:30u: Hoogtepunten MINDF*CK
  • 21:25u: DWDD Oud & Nieuw
  • 22:20u: Oudejaarsconference Claudia de Breij

RTL4:

  • 20:30u: Oudejaarsconference Martijn Koning
  • 22:20u: Oudejaarsavond-special Paul Pakt Uit!

SBS6:

  • 20:00u: Registratie Marco Borsato in De Kuip
  • 21:55u: Oudejaarsavond-special Ik hou van Holland

Foto: RTL & Talpa