Expeditie Robinson 2019: De samensmelting, wie zijn de kanshebbers voor een overwinning?

Expeditie Robinson 2019: De samensmelting, wie zijn de kanshebbers voor een overwinning?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het eerste hoogtepunt van de expeditie lag al op de loer; het samensmeltingsdiner. De zo vaak genoemde samensmelting waar de meeste deelnemers bij willen zijn en dit doel  heeft Rob Geus niet gehaald en daardoor is zijn expeditie mislukt.

Maar niet iedereen kan deelnemen, eerst moeten de bewoners van Duivelseiland door een balkproef uitmaken wie mag proberen deel te nemen aan het samensmeltingsdiner. Rijk valt als eerste en mag dus naar huis. Akwasi wint en mag dus proberen een plek bij het diner te winnen. En Kim, die moet achterblijven op Duivelseiland en wachten op...

De proef voor het samensmeltingsdiner was deels een stukje zwemmen en dan kokosnootsap in een beker gieten waarbij 1,2 of 3 stemmen te verdienen waren. Bijna iedereen ging voor 1 of 2 stemmen want alleen de eerste 5 mochten direct aanschuiven bij Eva Cleven die haar plaats bij dit diner al verdiend had.  De eerste van die 5 die aanschuift is zeker van een plaats in de finale.

Die 5 werden achtereenvolgens Hugo, Fien, Thomas, Yvette en Tim die net Eva Koreman voorbleef. Eva Koreman en de na haar volgende Akwasi, Mariana, Calvijn,  en Sheri-An moesten proberen naamborden van de anderen kapot te schieten. 3 borden, 3 levens en waren je borden op dan viel je af. Akwasi ging zoals verwacht voor Mariana en Calvijn sloot zich daar verrassenderwijs bij aan. En uiteindelijk werden haar 3 borden als eerste kapot geschoten en valt ze af.

Aan het samensmeltingsdiner schuiven dus aan:

  • Hugo, de meest fanatieke van allemaal. Een slimme speler, die grote kans maakt mits hij niet als een te sterke speler wordt weggestemd. Maar Hugo gaat naar finalisteneiland en moet daar zijn plek verdedigen.
  • Fien, degene die Hugo liever niet zag komen en de master manipulator van het eerste uur. Fien heeft hierdoor al wat kruisjes achter haar naam staan en lijkt een van de eerste die weggestemd kan worden.
  • Thomas, die hier toont een sterke speler te zijn. Hij heeft het prima naar zijn zin inde expeditie maar is nog niet zo opgevallen en schuift zo dus onopvallend naar de samensmelting.
  • Yvette, ex topsporter en van haar mochten we ook wel iets verwachten. Maar is tot nu toe ook niet echt als sterke speler opgevallen.
  • Tim een van de wat oudere spelers die echter in de proeven steeds liet zien dat hij wat in zijn mars heeft en zeker kans maakt de finale te halen.
  • Eva Koreman, heeft gestreden voor wat ze waard was maar redde het niet tegen Tim maar toont aan toch ook te kunnen strijden.
  • Akwasi, de rustige, onverstoorbare speler die zijn eerste doel bereikt lijkt te hebben, Marian zit niet bij de samensmelting. Akwasi zou wel eens onopvallend ver kunnen komen.
  • Calvijn, maatje van Mariana maar uiteindelijk de Judas die met Akwasi meeging om haar weg te krijgen. Verraad dat misschien nog een staartje krijgt omdat men hem nu als onbetrouwbaar gaat zien.
  • Sheri-An, die nooit echt opgevallen is en zo geruisloos de samensmelting instapt. Ze kan door de bondjes en ontwikkelingen te ontwijken zomaar verder doorschuiven zonder op te vallen.

 

En dan komt er nog een laatste deelnemer bij uit een nu haast episch duel tussen Mariana en Kim. Een directe confrontatie tussen die 2.

De finale zal m.i. gaan tussen Hugo (de fanatiekeling) , Thomas (de onopvallende), Tim (de oudere) of  Yvette die nu gaat vlammen.