Expeditie Robinson 2019: Kim en Mariana hebben een belangrijke les gemist

Expeditie Robinson 2019: Kim en Mariana hebben een belangrijke les gemist

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

In dit 20e seizoen van Robinson verwacht je dat de deelnemers weten hoe het spel verloopt. Je begint in teams, als je team een proef verliest moet je iemand wegstemmen. Na een poos worden de teams door elkaar gegooid,  wat later volgt een samensmelting en oh ja, er is altijd een verborgen twist. Deelnemers die weggestemd worden maar weer terugkomen. En er is ook altijd weer iemand die blind vertrouwd op de gemaakte afspraken. Om daar keihard in bedrogen te worden.

De bn-ers lijken meestal minder goed voorbereid of gemotiveerd te zijn of hebben het programma nog niet gezien. Zoals Rob Geus die verwachtte dat het eten gewoon werd aangevuld. Of zoals Frank die nu al door laat schemeren dat hij het wel heeft gezien op het eiland.

Duivelseiland bracht deze week niet nieuws behalve eenzaamheid, meer eenzaamheid en nog eens eenzaamheid.

En in de kampen Noord en zuid maakte iedereen zich klaar voor de proef en werden bondjes nog eens besproken en vastgelegd  en werden tactieken besproken. Bij winst in de eliminatieproef blijft alles zoals het is, maar bij verlies moet je inschatten of je gevaar loopt en zo ja, dan moet je steun zoeken.

De proef ging over vuur maken en het aanhouden. Lijkt simpel, maar op een parcours met hindernissen waar ook water kan vallen en j vuur kan doven is niets gemakkelijk. Kamp Noord nam een kleine voorsprong door een slimme aanpak en ze bleven voor liggen Zuid kwam dichterbij, verloor weer wat terrein maar kwam vlak voordat het laatste touw doorgebrand moest worden erg dicht bij. Naar uiteindelijk won Noord de proef, waarbij Hugo en Frank niet weer naar een eilandraad moesten.

En dus moet Zuid met Kim, Mariana, Tim en Rijk als een groep van 4 naar de eilandraad samen met hun kampgenoten van nu, Fien, Akwasi en Yvette. Fien die in hun vorige team al een truc uit heeft gehaald met Hugo en frank, vreest weer voor haar verblijf in de expeditie en beseft dat ze met steun van alleen Akwasi en Yvette eruit zal vliegen. En dus moet er iemand uit de groep van 4 overlopen naar hun verbondje. Yvette polst hiervoor Mariana en beloofd dat ze haar zullen beschermen.

De anderen in het viertal lijken zich weinig zorgen te maken want elke keer bevestigen ze alle vier het verbond trouw te blijven.  En als iedereen naar de eilandraad vertrekt heeft niemand duidelijkheid. De spil in deze is Mariana.

Fien rekent erop dat zij moet vertrekken als Marian niet naar hun overloopt, niet wetende dat het viertal besloten heeft de sterkere Akwasi weg te stemmen. Akwasi en Yvette hopen dat Marian hun kant kiest. Tim, Rijk en Kim zitten veilig denken ze want ze stemmen Akwasi weg.

En dan worden de stemmen geteld. Kim en Akwasi (die dit duidelijk niet verwacht had) hebben eenzelfde aantal stemmen met nog een stem te gaan. En die laatste stem is voor Kim!

Kim een van de eerste lessen uit 20 seizoenen Robinson is dat je NOOIT, maar dan ook NOOIT op een verbondje kunt vertrouwen. Je was iets te naïef dus. Maar als de anderen vertrekken krijgt Kim de keuze om naar Duivelseiland te gaan, wat ze maar al te graag wil. En aangeeft dat de anderen er nog wel achter komen. Dus Marian, een van de andere belangrijke lessen uit Robinson, mensen die je keihard een oor aannaait en glashard beliegt, komen soms  terug. Kim heeft waarschijnlijk haar les geleerd en nu moet blijken of het drietal Mariana inderdaad zal beschermen of niet. En Uiteindelijk heeft Marian een gezworen vijand in Kim.

Foto: RTL / Martijn van Gelder