Expeditie Robinson 2019: De zekerheid van Tim en het echte Robinsonnen van Fien!

Expeditie Robinson 2019: De zekerheid van Tim en het echte Robinsonnen van Fien!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op Zuid zorgt het wegstemmen van Jaap i.p.v. Dionne nog voor het nodige nakaarten. Waarbij Akwasi zich schuldig voelt omdat volgens hem zijn stem de stem was waardoor Jaap weg werd gestemd. Dit geeft hij in ieder geval  aan bij Hugo en Frank. Maar deze hechte eenheid bespreekt ook hun plan voor de komende proef, Dionne moet zich absoluut inzetten en heeft wat te bewijzen. Akwasi en Frank willen dat Hugo de leiding heeft bij de volgende proef maar Hugo wil zich niet vrijwillig opgeven omdat hij al niet zo goed ligt bij de dames.

Op Noord krijgen we het hoogtepunt van Roy, een welness sessie waarin hij de nagels van Kim schoonmaakt. Terwijl hij ondertussen aangeeft dat hij tot zijn 16e jaar mannelijke dingen heeft gedaan maar daarna was hij er klaar mee.

Op Duivelseiland staat nog een proef voor de deur, waarin de laatste deelnemer voor de evenwichtsproef wordt bepaald en daardoor ook de eerste afvaller van dit eiland. Berdien en Eva moeten strijden voor die laatste plaats. En dit blijkt een puzzel te zijn waarin symbolen op de juiste plaats moeten worden opgehangen. En de juiste volgorde staat onder water. Dus zwemmen, duiken en puzzelen. Hierin hebben beide dames dezelfde aanpak maar al snel blijkt dat Eva sneller zwemt en een betere concentratie en focus heeft waardoor ze met gemak wint en Berdien de expeditie moet verlaten.

De eliminatieproef tussen Noord en Zuid wordt een zware, Zuid wil absoluut winnen en mocht dat niet gebeuren dan wordt Dionne weggestemd weet ze. Noord wil echter weer winnen en is overtuigd dat het gaat lukken.

De proef is een soort Domino-day waarbij 3 blokken in elkaar moeten worden gepuzzeld waarna deze en andere blokken in een domino opstelling moeten worden geplaatst. Het team dat als eerste de laatste Dominosteen om weet te krijgen wint de proef. Echter het puzzelen is zwaar onder deze hoge temperaturen, sommige blokken wegen 200 kilo. Dus een echte uitdaging.

Noord  heeft als eerste een puzzel klaar maar krijgen het daarna moeilijk met de andere puzzels. Hierdoor grijp langzaam maar zeker Zuid een stevige voorsprong. Bij Zuid zien we Hugo die hoppend als een konijn, met kleine sprongetjes de hoogte van de blokken meet om zo de afstand te bepalen waar het volgende blok moet staan. Bij Noord zien we Tim op de grond liggen om zo te bepalen waar het volgende blok moet komen. Hij wil het zeker weten geeft hij aan.

Maar Zuid blijft zijn voorsprong houden en gooien als eerste hun eerste dominoblok om….. Maar het tweede blok wordt tot hun ontzetting NIET geraakt! Dus het blok weer overeind zetten, de afstand aanpassen en ondertussen sluipt Noord dichterbij, waarbij Tim blijft hameren dat het zeker weten bepalend wordt. Uiteindelijk gooien beide teams  hun 1e blok om maar bij Noord wordt daarna elk volgend blok geraakt en vallen alle dominostenen om en wint Noord weer de proef. E derde op rij!

En Zuid moet weer een teamlid wegstemmen, dit wordt Dionne volgens Frank, Akwasi en Hugo. Maar Fien heeft een tactische meesterzet bedacht. Als zij en Eva erin slagen om Hugo te laten geloven dat zij hem wegstemmen zet hij misschien al zijn extra stemmen in.  De dames voeren dit plan tot in perfectie uit als Frank bij hun polshoogte komt nemen. Als Hugo bij het eten Fien hierop aanspreekt blijven de dames hun spel perfect spelen. En als dan de stemming komt zijn er 2 stemmen voor Hugo, de stemmen van Dionne uiteraard en blijkt dat Dionne 10 stemmen krijgt. Niet alleen Hugo maar ook Frank heeft extra stemmen ingezet. Missie geslaagd.

Foto: RTL