Duncan Laurence treedt op in finale The Voice van Vlaanderen

Duncan Laurence treedt op in finale The Voice van Vlaanderen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Kersverse Songfestival winnaar Duncan Laurence is vrijdagavond te zien in The Voice van Vlaanderen. Dat nieuws werd woensdag bekend gemaakt. Het is dan zijn eerste optreden op televisie na de overwinning in Tel Aviv. Duncan zal in de finale gaan optreden. Hij zal dan ongetwijfeld zijn hit Arcade gaan zingen.

Afgelopen zaterdagavond werd Duncan de winnaar van het Eurovisie Songfestival. Dankzij de stemmen van de kijkers thuis wist hij er met de winst van door te gaan. Met zijn overwinning haalt Duncan het Songfestival in 2020 naar Nederland. Momenteel wordt er al druk gesproken over waar het liedjesfestijn plaats gaat vinden.

Verschillende steden hebben zich al aangeboden om het Songfestival te organiseren. Zo hebben Maastricht, Leeuwarden, Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag interesse getoond. Waar het uiteindelijk plaats gaan vinden is nog niet bekend. Daarover wordt nog druk gesproken.

The Voice is overigens geen onbekend terrein voor Duncan. In 2014 deed hij zelf auditie voor The Voice of Holland. Hij koos Ilse DeLange als coach. Daarna bleven de twee contact met elkaar houden. Mede dankzij Ilse deed Duncan mee aan het Songfestival. Na 44 jaar wist Nederland eindelijk weer eens te winnen.

De finale van The Voice van Vlaanderen is vrijdagavond om 20.40 uur te zien bij VTM.

Foto: Eurovision.tv