Duncan strijdt vanavond om plek in finale Songfestival

Duncan strijdt vanavond om plek in finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Topfavoriet Duncan Laurence zal Nederland vanavond vertegenwoordigen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2019, dat dit jaar plaatsvindt in de Israëlische stad Tel Aviv. Duncan strijdt vanavond met zijn nummer Arcade om een plek in de finale van aanstaande zaterdag.

Al sinds de release van Arcade staat Duncan bij de bookmakers bovenaan, maar de strijd is volgens de singer-songwriter nog niet gestreden. “Je hoopt natuurlijk te eindigen op nummer 1, maar ik ben nog steeds realistisch. Alles kan gebeuren”, zei hij afgelopen april tijdens Eurovision in Concert.

De afgelopen jaren hadden de bookmakers het vaak goed. “Het geeft heel veel vertrouwen aan. Het is toch een soort van beurskoers. Men verwacht dat Nederland het dit jaar eindelijk een keer goed zal doen”, zei Songfestival-verslaggever Richard van de Crommert van De Telegraaf eerder tegen Songfestival Update.

Ook Songfestival-commentator Cornald Maas, die ook in de selectiecommissie van AVROTROS zit, heeft veel vertrouwen in Duncan. “Het kan gebeuren denk ik, dat zegt mij intuïtie mij. En zo zeggen de bookmakers het ook”, reageerde hij tijdens Eurovision in Concert voor de camera van Songfestival Update.

Duncan neemt het in de tweede halve finale op tegen Armenië, Ierland, Moldavië, Zwitserland, Letland, Roemenië, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Kroatië, Malta, Litouwen, Rusland, Albanië, Noorwegen, Noord-Macedonië en Azerbeidzjan. Van de 18 halvefinalisten gaan 10 landen door naar de finale.

AVROTROS komt voorafgaand aan de tweede halve finale met Op weg naar het Songfestival, waarin Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde vooruitblikken op de halve finale van vanavond.

De startvolgorde van de tweede halve finale:

 1. Armenië
 2. Ierland
 3. Moldavië
 4. Zwitserland
 5. Letland
 6. Roemenië
 7. Denemarken
 8. Zweden
 9. Oostenrijk
 10. Kroatië
 11. Malta
 12. Litouwen
 13. Rusland
 14. Albanië
 15. Noorwegen
 16. Nederland
 17. Noord-Macedonië
 18. Azerbeidzjan

Morgen blikt Songfestival Update in een extra uitzending terug op de tweede halve finale. Vanuit Tel Aviv vertelt Dave Boomkens van Eurostory.nl over het optreden van Duncan Laurence en praat hij over de kansen van de topfavoriet in de finale, mocht hij een finaleplaats bemachtigen.

De tweede halve finale van het Songfestival is vanavond vanaf 21:00 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS