KRO Programma Het Gevoel van de Vierdaagse

KRO Programma Het Gevoel van de Vierdaagse

Geschreven door Pieter Jongsma

De Nijmeegse Vierdaagse krijgt ook dit jaar weer veel aandacht bij de KRO. Programmamaker en Nijmegenaar Fons de Poel brengt samen met Hella van der Wijst vanaf maandag 15 juli elke dag het laatste nieuws uit Nijmegen in ‘Het Gevoel van de Vierdaagse’. Nieuw is dat er dit jaar een samenwerking met Omroep Gelderland is. In Het Gevoel van de Vierdaagse is dagelijks een korte bijdrage van presentator Harm Edens te zien en vrijdag is er een extra lange uitzending met input van materiaal van Omroep Gelderland.

Erik Hulzebosch zal wederom als speciale verslaggever meewerken aan het programma. De radioprogramma’s van de KRO besteden vanaf dinsdag 16 juli ieder op hun eigen wijze aandacht aan de Vierdaagse.

De programmering op Radio en TV ziet er als volgt uit:

TV

Het Gevoel van de Vierdaagse

Fons de Poel presenteert samen met Hella van der Wijst het laatste nieuws, portretten van betrokkenen en alles wat met wandelen en de Nijmeegse Vierdaagse te maken heeft. Voor Hella van der Wijst is het de tiende keer dat zij een programma maakt over de Vierdaagse: “Dit word een kroonjaar dus. De Vierdaagse is in die tien jaar uitgegroeid tot niet alleen het grootste elk jaar terugkerende wandelevenement ter wereld maar ook het grootste mediaevenement van de Nederlandse zomer. Maar veel is ook hetzelfde gebleven zoals de ongelooflijk goede sfeer: wat is Nederland toch een leuk land, denk je als je erbij bent. En er lopen elk jaar 45.000 potentiële mooie levensverhalen mee die de moeite waarde zijn om door te vertellen: dus dat verveelt nooit!”

 

Ook is er dagelijks een korte bijdrage van presentator Harm Edens te zien en op vrijdag is er een extra lange uitzending in samenwerking met Omroep Gelderland. Verder is ook dit jaar Erik Hulzebosch als speciale verslaggever van de partij om de Vierdaagse te volgen. Vanaf maandag 15 juli om 19.25 uur op Nederland 1.

 

Radio

KRO Goedemorgen Nederland, Radio 1, dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli, 9.30-10.30 uur, dagelijks gesprek met Fons de Poel over de laatste ontwikkelingen bij de Vierdaagse.

KRO’s Tijd voor Twee, Radio 2, dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli: 12.00-14.00 uur, dagelijks aandacht voor de Vierdaagse en op vrijdag rechtstreeks verslag vanaf de finish in Nijmegen.

KRO’s RabRadio, 3FM, dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli: 14.00-16.00 uur, dagelijks de rubriek De Steunzoolmate: dj Paul Rabbering steekt een wandelaar een hart onder de riem en draait een oppeppende plaat voor hem of haar.

KRO’s Vakantieadres, Radio 5 Nostalgia, vrijdag 19 juli 12.00-14.00 uur, column van Hella van der Wijst

KRO’s Eerst Jaap!, Radio 6 : 7.00-10.00 uur, dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli, het programma volgt dagelijks een loper van de Vierdaagse: de prestaties, de vermoeidheid, de blaren….

Het Gevoel van de Vierdaagse, vanaf maandag 15 t/m vrijdag 19 juli, 19.25 uur bij de KRO op Nederland 1. De uitzendingen zijn 25 minuten en op vrijdag een extra lange uitzending van 50 minuten.