Publieke Omroep test negen nieuwe programma’s uit

Publieke Omroep test negen nieuwe programma’s uit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Publieke Omroep (NPO) komt dit jaar met negen nieuwe programma’s tijdens TV Lab, de themaweek waarin omroepen nieuwe programma’s uitproberen. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt. TV Lab trapt af op 12 augustus, waarna vijf dagen lang iedere avond nieuwe programma’s worden uitgetest. “Van bokser Arnold Vanderlyde die ruzies beslecht tot een interviewprogramma van Martine Sandifort en Remko Vrijdag“, aldus de persvoorlichter.

Het enige dagelijkse programma tijdens de TV Lab-week is De Gielmobiel. Hierin gaat Frank Evenblij op bezoek bij de BN’ers die de Gielmobiel uit de radioshow van Giel Beelen in handen hebben. “Lukt het hem om nog diezelfde avond een compleet en veelzeggend tv-portret af te leveren?

Andere titels zijn BNN’s Vechtersbazen (Arnold Vanderlyde moet ruzies oplossen binnen de ring), BNN’s Mijn 5000 Vrienden (Tim Hofman gaat langs bij Facebook-vrienden die hij niet kent) en EO’s Ik Kom Bij Je Slapen (mensen in midlife crisis zoeken antwoorden door te couchsurfen).

Dan zijn er nog BNN’s Mag Ik Met Je Mee (Katja Schuurman en Nicolette Kluijver willen mee op reis met reizigers), BNN’s Kijkerspitch (het beste tv-idee van de kijker thuis) en KRO’s MRI – Martine & Remko infiltreren (een talkshow met Sandifort en Vrijdag).

Tot slot doen ook de NTR en VPRO mee met respectievelijk Ontboezemingen (journalistieke ontdekkingstocht naar invloed van vrouwenborst op mens en maatschappij) en Reset (zoektocht naar manieren om onze samenleving opnieuw in te richten).

[Mediacourant]