RTL4 werkt aan nieuwe muziekquiz The Big Music Quiz

RTL4 werkt aan nieuwe muziekquiz The Big Music Quiz

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 komt met een nieuwe muziekquiz. In het programma The Big Music Quiz nemen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar op in verschillende muziek gerelateerde spellen. De familiezender is momenteel druk opzoek naar publiek voor de opnames eind deze week.

The Big Music Quiz is in Australië al een grote hit. Afgelopen juni werd al bekend dat producent Endemol Shine werkte aan een Nederlandse versie van de muziekquiz. Toen was nog niet bekend welke televisiezender in Nederland de muziekquiz The Big Music Quiz zou gaan uitzenden.

In het muzikale programma komt het aan op de kennis van de bekende Nederlanders over muziek. “Hoe snel herkennen ze een liedje dat flink is bewerkt? En raden ze de klassiekers als deze live gespeeld worden op een bijzonder instrument?”, schrijft RTL4 op haar website over The Big Music Quiz.

Wie het programma gaat presenteren is nog niet bekend. Wel liet Gordon afgelopen november in een interview met het AD al doorschemeren met RTL4 in gesprek te zijn over een muziekquiz. De opnames van The Big Music Quiz vinden plaats op 25, 26 en 27 augustus in de EndemolShine Studio’s in Amsterdam.

Foto: RTL