Vader koningin Máxima overleden

Vader koningin Máxima overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is overleden. Zorreguieta leed al enkele jaren aan leukemie. Afgelopen zaterdag en zondag bracht koningin Máxima een bezoek aan haar vader in het ziekenhuis Fundaleu in Buenos Aires, dat gespecialiseerd is in het behandelen van leukemie.

Argentijnse media meldde dinsdag (lokale tijd) dat Zorreguieta op 89-jarige leeftijd zou zijn overleden. De RVD bevestigde het nieuws dinsdag- op woensdagnacht. De media in Argentinië meldde eerder dat Zorreguieta in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longinfectie.

Zorreguieta werd in november 2014 in dezelfde kliniek opgenomen. Toen al werd voor zijn leven gevreesd en brachten Argentijnse media zelfs het bericht dat hij was overleden. Zorreguieta herstelde echter en was dit voorjaar zelfs in Nederland voor de viering van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander.

In Nederland ontstond afgelopen zondag enige ophef vanwege het ontbreken van het koningspaar tijdens de finale van het EK vrouwenvoetbal in Enschede, die werd gewonnen door de Oranje Leeuwinnen. Het bezoek van koningin Máxima aan haar vader was niet vooraf aangekondigd.

De begrafenis vindt plaats in besloten kring.

Foto: RVD / Jeroen van der Meyde