Angela Groothuizen helpt mensen met dementie

Angela Groothuizen helpt mensen met dementie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Angela Groothuizen volgt in het nieuwe programma Voor Ik Het Vergeet een jaar lang mensen tussen de 31 en 65 jaar, die verschillende vormen van dementie hebben. Een diagnose met veel impact aangezien er geen genezing mogelijk is voor deze ziekte.

Angela krijgt een intiem kijkje in van mensen die tot voor kort nog volop in het leven stonden. Vaak hebben ze pas na jarenlange onzekerheid de diagnose dementie gekregen. Zij ziet wat voor invloed dit op de levens van hun partners en kinderen heeft. Ze ervaart de onmacht en het verdriet bij de mensen met dementie, die langzaam de grip op hun leven kwijt raken.

Angela: "Iedereen maakt wel iemand met dementie mee in zijn omgeving. Maar er zijn weinig mensen die weten dat dementie ook jongere mensen kan treffen. Ik denk dat Voor Ik Het Vergeet' meer begrip kan kweken voor deze ziekte bij jonge mensen. Het is een heel mooi programma geworden. Mensen zullen ontroerd raken, maar het is geen tranentrekker."

Angela volgt in zes afleveringen verschillende gezinnen. Zo ziet zij onder anderen het jonge stel Rob en Suzanne worstelen met de intensieve verzorging voor een moeder die de diagnose Alzheimer gekregen heeft. Ze genieten van het leven, werken hard en hebben een kinderwens. Maar in de zomer van 2015 komt het leven van dit jonge koppel volledig op zijn kop te staan.

Voor Ik het Vergeet vanaf 4 april 21.30 uur bij RTL4
Bekijk Voor ik het vergeet op TVblik.nl/voor-ik-het-vergeet

Foto: RTL