Showbizznetwork weekoverzicht - week 10 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 10 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de tiende week van 2017 maakte de populaire boyband B-Brave bekend te gaan stoppen en stapte productiebedrijf Talpa naar de rechter vanwege de Telegraaf Media Groep.

Daarnaast waren afgelopen week ook André Hazes, die na een jaar wil stoppen met het SBS6-programma Rad van Fortuin, en het nieuwe RTL5-programma Topchef Academy in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Boyband B-Brave stopt ermee

De boyband B-Brave stopt, dat hebben zij afgelopen dinsdag bekendgemaakt. In een verklaring heeft B-Brave laten weten dat zij gezamenlijk hebben besloten om te stoppen. “Het is een ongelofelijke reis geweest we zijn ontzettend trots op elkaar in hoever we het hebben geschopt”, aldus B-Brave.

De boyband, bestaande uit Dioni, Kaj, Jai, Samuel en Cassius, begon hun avontuur in 2013 tijdens X Factor. B-Brave scoorde de afgelopen jaren verschillende hits en stonden in meerdere uitverkochte zalen. De jongens laten in hun verklaring weten dat ze met een groot afscheidsconcert komen.

Talpa en ondernemingsraad TMG naar rechter

De ondernemingsraad van de Telegraaf Media Groep (TMG) en mediabedrijf Talpa stappen naar de Ondernemingskamer in Amsterdam. De OR vecht het besluit van de raad van commissarissen aan om het bod van de Vlaamse uitgeverij Mediahuis te verkiezen boven het hogere bod van John de Mol.

Het mediabedrijf van De Mol biedt momenteel 6,50 euro per aandeel, terwijl Mediahuis 5,90 euro per aandeel biedt. Naast de ondernemingsraad en Talpa overwegen ook de Vereniging van Effectenbezitters en de geschorste raad van bestuur de gang te maken naar de Ondernemingskamer.

André Hazes stopt met Rad van Fortuin

André Hazes stopt met de presentatie van het SBS6-programma Rad van Fortuin. Na 200 afleveringen vindt hij het genoeg. “We zijn klaar. Later in het jaar komt het terug, daarna is het mooi geweest”, liet de zanger en presentator afgelopen donderdag weten in de ochtendshow van 100% NL.

André vindt dat het na een jaar tijd is om het stokje over te dragen. Hij voert binnenkort een gesprek met John de Mol over zijn nieuwe tv-ambities. “Ik wil wel dingen blijven doen maar dan op muziekgebied”, aldus de zanger. Rad van Fortuin keerde in 2016 na 18 jaar terug op de buis.

Martijn Krabbé presenteert Topchef Academy

Martijn Krabbé gaat het nieuwe RTL5-programma Topchef Academy presenteren. De presentator van The voice of Holland presenteerde eerder voor RTL de kookprogramma’s Wie is de Chef? en Sterrenchefs. Ook is Krabbé momenteel op RTL5 te zien als jurylid in de talentenjacht Idols.

In het nieuwe kookprogramma Topchef Academy gaat RTL5 opzoek naar een nieuwe tv-kok. In het programma, dat vanaf april te zien zal zijn, draait het niet alleen om de kook en bakkunsten, maar ook gaat het om de productkennis. Presentatrice Miljuschka Witzenhausen neemt plaats in de jury.

Topman Bert Habets vertrekt bij RTL Nederland

RTL-topman Bert Habets wordt mede-bestuursvoorzitter van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Habets blijft voorlopig nog aan als algemeen directeur van RTL Nederland, dat voor het eind van dit jaar de opvolger van de topman bekend zal maken. Habets vervangt Anke Schäferkordt.

Schäferkordt treedt terug om zich op de Duitse televisiezender RTL Deutschland te focussen. Zij was co-CEO naast Guillaume de Posch, die in functie blijft. Habets was voordat hij algemeen directeur werd, financieel bestuurder van RTL Nederland. In 2008 volgde hij topman Fons van Westerloo op.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.