Giovanca nieuwe presentatrice VPRO Vrije Geluiden

Giovanca nieuwe presentatrice VPRO Vrije Geluiden

Geschreven door Daniël Schalk

Giovanca gaat voor de VPRO het programma Vrije Geluiden presenteren. De zangeres maakt 22 januari 2017 haar debuut als presentatrice van het NPO 1-programma. Elke zondagochtend ontvangt Giovanca in TivoliVredenburg in Utrecht uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld.

Giovanca volgt presentator Melchior Huurdeman op, die als eindredacteur betrokken blijft bij het programma. Vrije Geluiden krijgt niet alleen een nieuw gezicht, maar verhuist ook van het Bimhuis in Amsterdam naar TivoliVredenburg in Utrecht en krijgt daarmee een gloednieuw decor.

“Het is een enorme eer om Vrije Geluiden te presenteren. Ik ontdek en deel graag nieuwe muziek en Vrije Geluiden is daarvoor het perfecte podium”, zegt de zangeres, die eerder ook een eigen radioprogramma had op Sublime FM en daarnaast ook columnist is bij het magazine Jazzism.

In de eerste uitzending in de nieuwe stijl heeft Giovanca het Nederlandse jazzkwartet Estafest en de Japans-Nederlandse pianiste Keiko Shichijo te gast en zijn er hoogtepunten te zien van de Flamenco Biënnale. Naast het wekelijkse tv-programma is VPRO Vrije Geluiden ook te horen op NPO Radio 4.

VPRO Vrije Geluiden is iedere zondag om 10:30 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het tv-programma Vrije Geluiden op TVblik.nl/vrije-geluiden

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik