Extra veiligheidsmaatregelen ArenA na terrorismedreiging

Extra veiligheidsmaatregelen ArenA na terrorismedreiging

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er worden extra maatregelen getroffen rondom het dancefeest Sensation op zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena vanwege terrorismedreiging, dat heeft de Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris maandagochtend besloten.

De aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De driehoek is op grond daarvan extra alert bij grote evenementen en heeft op basis van het signaal in dit specifieke geval besloten tot extra voorzorgsmaatregelen.

“Dit leidt dus niet tot een ander dreigingsbeeld, maar met de extra maatregelen wordt de veiligheid voorop gezet”, laat de Amsterdamse driehoek maandagochtend weten. De Amsterdamse driehoek benadrukt dat het niet de eerste keer is dat er een dergelijk signaal is, gericht op Amsterdam.

“Het is een realiteit waar alle grote steden in Europa op dit moment mee te maken hebben. Net als in de rest van Nederland geldt daarom al enige tijd extra waakzaamheid bij onder meer grote evenementen. Daar zijn in sommige gevallen extra maatregelen bij nodig”, vervolgt de driehoek.

De bezoekers zullen de zichtbare maatregelen merken. “De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto’s in het transferium onder de Arena mogen komen.”

Bekijk een verslag van Sensation (2010) terug op TVblik.nl