NOS begint aan EK voetbal zonder Oranje

NOS begint aan EK voetbal zonder Oranje

Geschreven door Daniël Schalk

Donderdag was al het Openingsconcert van het EK voetbal met David Guetta, maar vandaag begint het EK in Frankrijk pas echt met de openingswedstrijd tussen gastland Frankrijk en Roemenië. De NOS doet van vrijdag 10 juni tot en met zondag 10 juli verslag van het EK voetbal 2016.

Met 24 deelnemende ploegen is het EK dit jaar groter dan ooit. Helaas is het Nederlands elftal er dit jaar niet bij, maar de NOS wel. Alle 51 wedstrijden, van de openingswedstrijd tot en met de grote finale, zijn rechtstreeks te volgen via televisie, radio, teletekst, NOS.nl en de NOS app.

Vanwege het ontbreken van Oranje, richt de NOS zich tijdens dit EK op verhalen van de NOS-verslaggevers over de beste voetballers van Europa. Daarbij is er veel aandacht voor onze zuiderburen België, die bij de favorieten van het EK voetbal 2016 horen en in een zeer boeiende poule spelen.

Alle 51 wedstrijden, die allemaal worden voorzien van een voor- en nabeschouwing, zijn live te zien op NPO 1. De vaste voetbalcommentatoren Frank Snoeks, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff, Jan Roelfs, Arno Vermeulen en Philip Kooke verzorgen vanuit de stadions in Frankrijk het commentaar.

Zo rond de klok van 17:15 uur is er ook nog eens ruimte voor het laatste EK-nieuws en voor reportages van de NOS-verslaggevers uit Frankrijk. Jeroen Stekelenburg en Angelo Terwiel bedienen het noorden van Frankrijk en Matthijs Weststrate en Joep Schreuder zijn in het zuiden.

Op prime time komt de NOS met het programma NOS Studio France. In de studio in Hilversum laten Henry Schut en sidekicks Hugo Borst en Rafael van der Vaart samen met andere gasten, waaronder analisten Bert van Marwijk en Youri Mulder, hun licht schijnen over ‘the match of the day’.

Tom Egbers, Joep Schreuder of Jeroen Stekelenburg zijn afwisselend in het speelstadion. Hoewel zijn voetballende naamgenoot niet in actie komt op het EK, is teckel Messi weer van de partij. Tijdens het WK van twee jaar geleden heeft de huiskamerhond heel veel harten gestolen en hij hoort er gewoon bij.

Het sportprogramma NOS Studio France begint dagelijks rond 20:30 uur, na het NOS Journaal van 20:00 uur, en gaat door tot tegen middernacht. De uitzending van vanavond is een extra lange uitzending en begint om 19:00 uur, met een onderbreking om 20:00 uur vanwege het NOS Journaal.

Neem voor het volledige wedstrijdschema en de uitzendtijden een kijkje op nos.nl/ek2016.