Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 18 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 18 werd bekend dat Mattie Valk niet de biologische vader blijkt te zijn van de pasgeboren tweeling, Nicolette van Dam en Tim Douwsma de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band gaan presenteren en Ruud Zwaan na anderhalf jaar terugkeert in Utopia.

Ook de Nederlandse Songfestival-inzending Douwe Bob, presentator en cabaretier Ruben Nicolai en oud-Songfestival-inzendingen Trijntje Oosterhuis en De Toppers waren in de 18de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 18.

Maandag

Qmusic-DJ Mattie Valk blijkt niet de biologische vader te zijn van de pasgeboren tweeling die zijn inmiddels ex-vriendin Kirsten ter wereld heeft gebracht, dat heeft Mattie maandag bekendgemaakt. Valk is al enige tijd niet op de radio te horen, omdat hij voor de te vroeg geboren tweeling wilde zorgen, maar onlangs werd duidelijk dat Mattie niet de biologische vader van de tweeling is.

Douwe Bob had maandag om 14:20 uur zijn eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Tijdens de repetitie werd bekend dat het na de gitaarsolo tien seconden helemaal stil wordt in de Globe Arena in Stockholm. Douwe Bob hoopt dat mensen in die stilte nadenken over het drukke leven dat ze leiden. Na de stilte wordt het refrein in gestart.

Pointless krijgt geen tweede seizoen, dat hebben AVROTROS en Endemol aan Showbizznetwork.nl bevestigd. Pointless-presentatrice Lucille Werner maakt de overstap van AVROTROS naar SBS6, maar het spelletjesprogramma zal niet verder gaan met een andere presentator en Pointless zal ook niet meeverhuizen naar SBS6. Volgens AVROTROS is er ‘nooit sprake’ geweest van een tweede seizoen.

Dinsdag

De Toppers zijn in 2009 in de aanloop van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in de Russische hoofdstad Moskou benaderd door een ‘Oost-Europese partij’, die aanbood om tegen betaling de stemming van het televoten tijdens het Songfestival te manipuleren. Gordon Heuckeroth, Rene Froger en Jeroen van der Boom vertegenwoordigden Nederland in 2009 op het Songfestival.

RTL4 komt dit najaar met de nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum, waarin de gebeurtenissen rond directeur Cleo, de medische staf en patiënten en hun onderlinge relaties, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven daarbuiten, worden gevolgd. Moordvrouw-actrice Renée Soutendijk speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe ziekenhuisserie van Talpa Fictie.

Ruben Nicolai presenteert het nieuwe seizoen van Grillmasters. Nicolai neemt de presentatie van het RTL4-programma over van Martijn Krabbé, die het programma ook produceert. Krabbé presenteerde de BBQ-wedstrijd Grillmasters in de zomer van 2015. In het programma gaan juryleden Herman den Blijker en wereldkampioen BBQ-en Jord Althuizen opzoek naar de fine fleur van grillend Nederland.

Woensdag

Trijntje Oosterhuis zal namens Nederland de punten geven in de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 14 mei. Oosterhuis stond vorig jaar zelf op het Europese podium, toen zij Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 2015. Edsilia Rombley gaf vorig jaar, in de ‘scheurjurk’ waarin Oosterhuis repeteerde op het Songfestival, de punten namens Nederland.

Nicolette van Dam en Tim Douwsma presenteren voor SBS6 de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band. In de nieuwe talentenjacht nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. De een creëert een nieuwe boyband en de ander richt zich op de beste girlband. Beide bands bestaan aan het einde van de talentenjacht uit drie leden en krijgen beide een platencontract. 

Donderdag

Douwe Bob wilde Nederland eigenlijk met een ander nummer vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016, dat onthulde Albert Verlinde in RTL Boulevard. De singer-songwriter wilde eigenlijk niet met Slow Down, maar met Love On The Rocks naar het Songfestival. Love On The Rocks is een erg langzaam nummer. “Goed dat je het niet gekozen hebt”, oordeelde Verlinde.

Er komt een nieuw seizoen van Idols, dat maakte presentator Ruben Nicolai donderdag bekend in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL. Idols keerde afgelopen maart na ruim acht jaar terug op de Nederlandse televisie. “Het is zo’n succes dat het in het voorjaar wel terug zal komen”, zei Ruben Nicolai, die het nieuwe seizoen van Idols ook graag weer met Lieke van Lexmond presenteert.

Vrijdag

Ruud Zwaan keert na anderhalf jaar terug in Utopia. Ruud is Utopiaan van het eerste uur en betrad op 31 december 2013 samen met 14 andere mensen het terrein van Utopia om een nieuwe samenleving op te bouwen. Ruud had zichzelf weer opgegeven als kandidaat en producent John de Mol vond het een goed idee om de Utopiaan van het eerste uur terug te laten gaan in Utopia.

Thomas Erdbrink is de nieuwe presentator van Zomergasten, dat is vrijdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Erdbrink is sinds 2002 correspondent in Iran en werkt voor de New York Times, De Volkskrant en het NOS Journaal. De journalist volgt na drie jaar presentator Wilfried de Jong op, die besloot met het VPRO-programma te stoppen om andere dingen te gaan maken.

Zaterdag

De Toppers hebben maandag 9 mei groot nieuws, dat hebben zij zaterdag aangekondigd via Facebook. “Na 12 jaar, 40 uitverkochte ArenA Shows en ruim 2.500.000 waanzinnige bezoekers is het tijd voor iets nieuws!”, laten René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling op Facebook weten. De gelegenheidsformatie werd in 2005 als grap opgericht maar het werd al snel een groot succes.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 18de week van 2015 werd bekend dat Rick Nieman na negentien jaar vertrekt bij RTL Nieuws, journalist Mark Bos is overleden aan de gevolgen van prostaatkanker en Bartho Braat na 24 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden verlaat. In de 18de week van 2014 werd bekend dat KRO-NCRV Klaas Drupsteen van Hello Goodbye afhaalt en SBS6 het programma Exotische Liefde van de buis haalt.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 18. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 19 lees je volgende week zondag, 15 mei, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!