Publieke Omroep lanceert Net in Nederland

Publieke Omroep lanceert Net in Nederland

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In het asielzoekerscentrum in Leusden is maandag aan de bewoners het video on demand platform Net in Nederland van de Publieke Omroep gepresenteerd. Met dit platform wil de Publieke Omroep vluchtelingen, immigranten en expats vertrouwd maken met de Nederlandse samenleving.

Op Net in Nederland kunnen vluchtelingen, immigranten en expats kijken naar een selectie van bestaande programma’s en een dagelijks journaal, die zijn ondertiteld in het Nederlands, Engels en Arabisch om zo kennis te maken met de Nederlandse geschiedenis, gebruiken en taal.

Het video on demand platform biedt voor alle leeftijden informatie, educatie, cultuur en onderhoudende programma’s. Het aanbod beslaat uit ongeveer vijftig uur televisie met onder meer Klokhuis, De Hokjesman, Nederland van Boven, De Geheugentrainer, Landinwaarts en Puberruil.

De komende maanden zal de redactie van het platform Net in Nederland het gebruik, de techniek en de distributie van het platform in de praktijk optimaliseren. Ook wordt de interesse en waardering van het aanbod gemonitord om na te gaan welk aanbod het meeste wordt bekeken en gewaardeerd.

Die ervaring is de basis voor de keuzes bij de uitbreiding van het aanbod. De komende maanden wordt een videotheek samengesteld die honderd uur televisie bevat. Naast programma’s biedt het platform ook toegang tot informatie over bijvoorbeeld het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk.

De deelnemende omroeporganisaties dragen met Net in Nederland bij aan de integratie en inburgering van nieuwkomers. Dit sluit aan op de opdracht van de Publieke Omroep om media-aanbod te bieden voor iedereen in Nederland en verbindingen in de samenleving mede vorm te geven.

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, EO, HUMAN, KRO-NCRV, MAX en VPRO, en wordt ondersteund door Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de NTR, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en producenten die voor dit doel rechten afstaan.

[caption id="attachment_32507" align="aligncenter" width="600"] Printscreen netinnederland.nl[/caption]

Bekijk De Hokjesman op TVblik.nl/de-hokjesman