Nick & Simon blijven centraal staan bij SBS6

Nick & Simon blijven centraal staan bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangers Nick & Simon zijn echte SBS6 gezichten. Vorige week vrijdagavond waren beide zangers te zien in het muziekprogramma Lekker Nederlands. In dit muziekprogramma streden Nick & Simon tegen Jurk! (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven). De laatste aflevering van Lekker Nederlands werd bekeken door 390.000 mensen.

Nu zijn Nick & Simon terug met een nieuwe vrijdagavondshow. Zij zullen te zien zijn in Zullen we een spelletje doen? In dit spel strijden beide zangers tegen elkaar in plaats met elkaar. Iedere week zullen zij bijgestaan worden door een Bekende Nederlander (BN-er). Anderhalf uur lang zullen Nick & Simon een spelletje gaan spelen. Dit alles wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij. 

Onder andere Winston en Renate Gerschtanowitz zullen met Nick & Simon een spelletje spelen. Ook Pip Pellens, Kees Tol, Martijn Fischer, Irene Moors, Ronald & Michel Mulder en Bridget Maasland doen aan het programma mee. De spelletjes die gespeeld worden zijn onder andere ingedeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er vragen in de categorieën; muziek, taal, rekenen en topografie.

Direct na Lekker Nederlands was Jeroen opnieuw te zien in Bijdehandjes. Dit programma was een soort Praatjesmakers, maar dan iets anders. Ook dit programma was vorige week vrijdagavond voor het laatst te zien. In totaal keken er 434.000 mensen naar Bijdehandjes. Dat leverde Jeroen nog net een plek op in het kijkcijferoverzicht.

Nu neemt Jeroen van der Boom deze plek over. De zanger is te zien in het nieuwe programma Wat een poppenkast. In dit programma worden verschillende BN-ers op de hak genomen. De poppen lijken soms levensecht op de echter BN-ers. Onder andere Gordon, Eva Jinek en Johan Derksen zullen wekelijks te zien zijn in dit nieuwe SBS6 programma.

De concurrentie is volop aanwezig. Niet alleen SBS6 start een nieuwe vrijdagavond, maar ook RTL 4 komt met een nieuwe vrijdagavond. Recht tegenover Zullen we een spelletje spelen is het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent te zien. Hoe SBS6 het zal gaan doen tegenover deze talentenjacht zal zaterdagochtend duidelijk worden. Op die ochtend zal Stichting Kijkonderzoek de kijkcijfers bekend maken op haar website.

Zullen we een spelletje spelen? is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Wat een poppenkast is iedere vrijdagavond om 22.00 uur te zien bij SBS6.