Nieuwe single Shakira al 18 miljoen keer bekeken

Nieuwe single Shakira al 18 miljoen keer bekeken

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Shakira heeft een internet hit gescoord met haar nieuwe single, Try Everything. Try Everything is de titelsong voor de Disneyfilm Zootopia geworden. Ook heeft de zangeres een (kleine) rol in deze film gekregen. Zo is Shakira te zien als popster Gazelle. In de film heeft Shakira niet een grote rol, maar met haar nieuwe single scoort ze wel een hit.

Sinds 3 maart 2016 is de officiële videoclip te bekijken via YouTube. Inmiddels hebben al 18.854.766 mensen de videoclip van Try Everything bekeken (15 maart 2016 20.00 uur). Deze single van Shakira past heel goed bij de film Zootopia. Het gaat om alles proberen om je doelen te halen. Dit doet hoofdpersoon, Judy Hopps (Ginnifer Goodwin), natuurlijk ook. Een nummer met een boodschap wat zeker overkomt. Met een vrolijke melodie is dit een aanstekelijk nummer die je niet snel uit je hoofd krijgt. 

Ook de film zelf gaat als een trein. Zo staat Zootopia bovenaan in de bioscoop top 10. Deze top 10 wordt iedere twee weken gepubliceerd door televisiegids TVFilm. Wie weet heeft dit ook te maken met de invloed van de zangeres. Een onofficiële videoclip van Try Everything werd ook al bekeken door 935.904 mensen. Deze werd op 31 december 2015 al online gezet. In deze videoclip zijn veel fragmenten te zien uit Zootopia.

Ook bij de Disneyfilm Frozen speelde muziek een belangrijke rol. Voor deze film werd de titelsong Let It Go ingezet. Zangeres Demi Lovato scoorde daar een enorme hit mee. Nog altijd wordt dit bekende nummer luidkeels meegezongen door de vele Frozen fans.

Op YouTube is de bijbehorende videoclip al door 456.489.229 mensen bekeken. Dit aantal loopt nog dagelijks op. Hét bewijs dat een Disneyfilm zonder muziek kan. Muziek is een belangrijk middel voor een film. Het zorgt voor een herkenning. Zeker bij Let It Go kwam dit heel goed naar voren.

De film Zootopia (Zootropolis) is nog altijd in de bioscopen te bekijken.

Bekijk hieronder de officiële videoclip van Shakira - Try Everything:

https://www.youtube.com/watch?v=c6rP-YP4c5I