3FM Serious Request 2015: Dag 1

3FM Serious Request 2015: Dag 1

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De eerste dag van 3FM Serious Request 2015 zit er alweer op, tijd om de hoogtepunten van de dag op een rijtje te zetten. Vrijdagavond werden Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen door Ilse DeLange en de Britse James Morrison opgesloten in Het Glazen Huis in Heerlen.

Domien verzorgde van 02:00 uur tot 06:00 uur de uitzending. Hij kwam de eerste nacht makkelijk door, want Armin van Buuren kwam zomaar langs in Het Glazen Huis. Om 06:00 uur nam Giel de uitzending over, die de Deense band Lukas Graham op bezoek kreeg in Het Glazen Huis.

20 minuten voordat Giel klaar was, maakte hij Domien wakker, die slechts vier uurtjes heeft geslapen. Giel maakte Domien wakker met een roos, die hij over zijn hoofd ‘aaide’. Domien kon niet geloven dat het al tijd was. ‘Oke, nou top. Leuk’, reageerde de slaperige Domien Verschuuren.

Tijdens de eerste dag kwam er ook vervelende post binnen. “Sommige post is gewoon gemeen. Maar ja.. Alles voor het Rode Kruis”, zegt Paul Rabbering bij een foto op Twitter. Op de foto van Paul is een cheque te zien met daarop foto’s een actie met chocolade, waarmee 1330 euro is opgehaald.

Domien had zaterdag rond 11:15 uur ook nog een primeur in Het Glazen Huis. Hij had namelijk een live-verbinding met Rutger, die voor 50 euro een plaatje had aangevraagd, via Skype. In Het Glazen Huis hangt een ‘social wall’, waardoor het ook mogelijk is om mensen via Skype te spreken.

Rond 12:20 uur kwam Roosmarijn Reijmer Het Glazen Huis binnen. Dit jaar is er voor het eerste een vierde DJ in Het Glazen Huis. Roosmarijn gaat samen met Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman de 24-uurs challenge aan, waarbij zij een uitdaging aan moeten gaan.

Roosmarijn is de eerste DJ die de 24-uurs challenge aangaat. De uitdaging van Roosmarijn is om zoveel mogelijk benefietavonden voor 3FM Serious Request te organiseren. Mensen door het hele land kunnen zelf een benefietavond organiseren of van hun feestje een benefietfeestje maken.

De hele dag was het een komen en gaan van artiesten. Gerson Main zong een remake van What Do You Mean van Justin Bieber en Rowwen Hèze speelde in de Limburgse stad Heerlen het nummer Limburg. Roel van Velzen kwam ook nog langs en zong White Christmas in Het Glazen Huis.

Ook voormalig voetballer Mark van Bommel kwam zaterdag langs in Het Glazen Huis. Van Bommel had voor de veilig van Serious Request het gesigneerde wedstrijdshirt van Wesley Sneijder meegenomen. Wesley droeg dit shirt op het WK in Brazilië tijdens de wedstrijd Nederland-Mexico.

Iets voor 20:30 uur werd de eerste tussenstand bekendgemaakt. Sophie Hilbrand overviel de drie DJ’s live op NPO 3 met de tussenstand na de eerste dag. Paul, Domien en Giel onthulde dat 3FM Serious Request na één dag 1.218.037 euro heeft opgehaald voor ‘the next generation’.

Het uitzendschema van morgen, zondag 20 december:

02:00 tot 06:00 uur: Paul Rabbering

06:00 tot 10:00 uur: Giel Beelen

10:00 tot 14:00 uur: Domien Verschuuren

14:00 tot 18:00 uur: Paul Rabbering

18:00 tot 22:00 uur: Giel Beelen

22:00 tot 02:00 uur: Paul Rabbering

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl