Wedstrijd 3FM tegen RTL eindigt in gelijkspel

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De wedstrijd tussen het 3FM SR15-team en het RTL Sterrenteam is geëindigd in 1-1 gelijkspel. Het 3FM SR15-team nam het dinsdag, 15 december, traditiegetrouw voor 3FM Serious Request op tegen het RTL Sterrenteam. De vorige drie keren verloor het team van 3FM van het RTL Sterrenteam.

Vorig jaar won het RTL Sterrenteam met 0-1 van het 3FM-team. Het jaar daarvoor, in 2013, was het een hele spannende wedstrijd die eindigde in 3-4, wederom de winst voor RTL. In 2012, tijdens de eerste editie van de benefietwedstrijd, won het RTL Sterrenteam met 1-0 van het 3FM-team.

Het doelpunt van RTL viel in de 15de minuut uit een strafschop. Met 0-1 gingen beide teams ook de rust in. Na de rust kreeg Toine van Peperstraten een gele kaart, waarna het 3FM-team een strafschop kreeg. Door de strafschop maakte het team van jongerenradiozender NPO 3FM de gelijkmaker.

RTL werd volgens Serious Request ‘angstig’. “Rustige fase in de tweede helft. RTL lijkt een beetje angst in de benen te hebben na de knappe gelijkmaker van  3FM”, liet Serious Request tijdens de tweede helft van de wedstrijd tussen het 3FM SR15-team en het RTL Sterrenteam op Twitter weten.

Het team van 3FM ging er nog bijna met de winst van door, maar de bal kwam op de paal. “OP DE PAAL! Dat hád de 2-1 moeten zijn”, liet 3FM Serious Request teleurgesteld op Twitter weten. Een paar minuten later plaatse 3FM Serious Request een beetje teleurgesteld de Tweet: “Eindstand: 1-1.”

Toch is 3FM blij om na drie keer niet te verliezen van het team vol met bekende RTL-sterren, maar een keer gelijk te spelen. “Klassieker #3FMRTL eindigt in een 1-1 gelijkspel. Het voelt als een overwinning, gezien het overwicht van 3FM”, liet de jaarlijkse actie van 3FM na afloop weten.

3FM Serious Request 2015 gaat aankomende vrijdag, 18 december, officieel van start wanneer DJ’s Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering worden opgesloten in Het Glazen Huis. 3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor een goede toekomst van jongeren in oorlogsgebieden.