Publieke Omroep houdt minuut stilte voor Parijs

Publieke Omroep houdt minuut stilte voor Parijs

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse Publieke Omroep houdt aanstaande maandag, 16 november, om 12:00 uur een minuut stilte op alle publieke televisie- en radiozender ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De NPO sluit hiermee aan op de minuut stilte die in de hele EU wordt gehouden.

In heel Nederland is het morgen om 12:00 uur een minuut stil. Met de minuut stilte worden de slachtoffers van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag herdacht. Ook andere landen van de Europese Unie houden maandagmiddag een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken.

Naast de televisie- en radiozender va de NPO wordt er bij de treinreizigers ook stil gestaan. De NS roept vlak voor 12:00 uur om dat er een minuut stilte volgt. Op de perrons is het dan ook een minuut stil. De NS overlegt vandaag nog of de treinen maandagmiddag een minuut stilgezet kunnen worden.

Omrop Fryslân, de regionale omroep van de provincie Friesland, heeft bekendgemaakt maandag om 12:00 uur ook een minuut stilte te houden. Of andere televisie- en radiozenders ook een minuut stil zullen zijn ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs is nog niet bekend.