Ruim 800.000 kijkers voor vijfde Sinterklaasjournaal

Ruim 800.000 kijkers voor vijfde Sinterklaasjournaal

Geschreven door Daniël Schalk

Het Sinterklaasjournaal trok vrijdagavond 878.000 kijkers, goed voor 20,5 procent marktaandeel. Vrijdag was de laatste uitzending van Het Sinterklaasjournaal voor de intocht van Sinterklaas in Meppel. Sinterklaas komt vanmiddag, 14 november, aan in de Drentse stad Meppel.

In de uitzending van vrijdag was het nog steeds onzeker of Sinterklaas wel op tijd aan zal komen in Nederland. Hoofdpiet en Huispiet zijn met de stoomboot de mist in gevaren en sindsdien is er geen contact meer geweest tussen Dieuwertje Blok in de studio en Sinterklaas op de stoomboot.

Het zou zomaar kunnen dat het geen mist is, maar dat het de ‘witte wieven’ zijn waardoor de stoomboot is verdwenen. Het Sinterklaasjournaal vertelde afgelopen dinsdag over de ‘witte wieven’, magische wezens die leven in hunebedden in Drenthe, de provincie waar Sinterklaas aankomt.

Sinterklaas waarschuwde zijn Pieten nog voor de ‘witte wieven’, maar doordat Hoofdpiet en Huispiet even niet hebben opgelet is de stoomboot toch de mist in gevaren. Vanmiddag zal tijdens de intocht in Meppel duidelijk worden of de stoomboot toch nog uit de dichte mist is weten te komen.

De afgelopen vijf dagen keken er gemiddeld 895.600 mensen naar Het Sinterklaasjournaal. Het NTR-programma begon afgelopen maandag met 976.000 kijkers, waarna het de volgende dag naar 1.006.000 kijkers steeg. Afgelopen woensdag en donderdag keken er 870.000 en 748.000 mensen.

De intocht van Sinterklaas is vanmiddag vanaf 12:00 uur te zien bij NPO Zapp op NPO 3.

Bekijk het Sinterklaas journaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal