Homeland seizoen 2 van start bij BNN

Homeland seizoen 2 van start bij BNN

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Yes, it’s back! Vanaf deze week zendt BNN het tweede seizoen van de Amerikaanse hitserie Homeland uit. De serie draait om het personage Nicholas Brody (Damian Lewis) die acht jaar lang krijgsgevangene is geweest in Afghanistan en als een held ontvangen wordt in Amerika. Claire Danes speelt CIA-agente Carrie Mathison die het verhaal van ex-marinier Brody niet gelooft. Ze is ervan overtuigd dat hij spioneert voor Al Qaeda. Is Nicholas echt zo dapper als iedereen denkt of is hij een bedreiging voor de nationale veiligheid? Seizoen 2 gaat met een kleine sprong in de tijd verder met deze zoektocht naar de waarheid. Homeland is vanaf 24 maart iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij BNN op 3.

De spannende serie sleepte vele prijzen in de wacht, waaronder zes Emmy Awards en tweemaal de Golden Globe voor beste televisieserie van het jaar. Obama riep het al uit tot zijn favoriete show. In het tweede seizoen is het personage Peter Quinn (Rupert Friend), analist van de CIA, een goede toevoeging aan de serie. Hij speelde eerder in Pride & Prejudice en The Boy in the Striped Pyjamas.

Voor degenen die niet tot zondag kunnen wachten, staat donderdag 21 maart vanaf 20.30 uur online al een preview klaar. Hierna zijn de twaalf afleveringen na de uitzending 24 uur terug te kijken op homeland.bnn.nl.