RTL4 trekt stekker uit crimeavond

RTL4 trekt stekker uit crimeavond

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 trekt de stekker uit zijn crimeavond, de maandagavond van de familiezender met crimeseries. RTL4 verliest het de laatste maanden telkens van de concurrentie door de tegenvallende kijkcijfers van crimeseries als Crime Scene Investigation, The Blacklist, Bones en The Finder.

Erland Galjaard, programmadirecteur bij RTL, heeft laten weten dat RTL4 in januari, precies twaalf jaar nadat CSI een groot succes was op de maandagavond van RTL4, de stekker uit de crimeavond te trekken. RTL4 zal vanaf maandag 4 januari 2016 vier weken lang de week openen met Zeesterren.

Jaren trok de crimeavond van RTL4 miljoenen kijkers. De serie Crime Scene Investigation was niet weg te denken van de maandagavond van de familiezender. Helaas stortte de kijkcijfers in en ook series als The Blacklist, Bones , The Finder en spin-offs van CSI wisten de zender niet te redden.

Zeesterren, de opvolger van Sterrenslag, bestaat uit vier afleveringen. Wat RTL4 na Zeesterren gaat uitzenden op de maandagavond is niet bekend. De kans bestaat dat de nieuwste spin-off van Crime Scene Investigation, CSI: Cyber, wel haar plek terugkrijgt op de maandagavond van RTL4.