Vivienne trots op rol in Flikken Maastricht

Vivienne trots op rol in Flikken Maastricht

Geschreven door Pieter Jongsma

Vivienne van den Assem maakte vorige week al even kort haar opwachting in Flikken Maastricht, maar vanaf vanavond vervult ze een prominente rol in de politieserie van de TROS. En daar is ze trots op. “Ja! Het is een fantastische serie, die al zeven seizoenen lang succesvol is“, zegt ze in TROS Kompas. Van den Assem speelt Tonja. “Een oude vriendin van politieagente Eva. Ze zit tussen twee vuren, want haar vriend is lid van een motorbende waar de recherche onderzoek naar doet.”

Tonja wordt ingezet als informant en infiltrant. “Een trouwe kijker van de serie was ik overigens niet; ik had wel wat losse afleveringen en de film gezien. Maar ter voorbereiding op mijn rol heb ik het hele vorige seizoen teruggekeken.”

Met Flikken gaat Van den Assem terug naar haar acteer-roots. “Een beetje wel. Ik ben bij Goudkust begonnen op mijn zestiende en heb daarna regelmatig geacteerd in series, maar de laatste jaren heeft dat werk op een laag pitje gestaan. Dat was goed, want daardoor kon ik me ontwikkelen als presentatrice.”

Nu pakt ze het acteren weer op. “Daarnaast blijft ik presenteren. Het een sluit het ander niet uit. Dat geldt ook voor jeugdprogramma’s en programma’s voor een volwassen doelgroep.

Ik ben nog lang niet klaar met Zappsport en vind het enthousiasme van kinderen aanstekelijk, maar mijn ambities liggen niet alleen bij die jonge doelgroep.”

Flikken Maastricht is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

© Mediacourant