Nieuwe huisstijl 100% NL

Nieuwe huisstijl 100% NL

Geschreven door Pieter Jongsma

Radiostation 100% NL lanceert a.s. maandag een nieuwe huisstijl en een aangepast logo.

De bekende basiskleur van 100% NL blijft oranje, maar zowel de vorm en uitstraling van het merk en campagnebeeld worden opgefrist.

Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100% NL: “De Nederlandse popmuziek en 100% NL blijven zich vernieuwen. Nadat wij begin dit jaar onze muziekmix gevarieerder hebben gemaakt, past deze nieuwe ‘look & feel’ perfect bij de frisse merkbeleving die onze 1,7 miljoen luisteraars hebben van 100% NL. Natuurlijk blijven onze luisteraars en de Nederlandse artiesten centraal staan in alles wat we doen. 100% NL is al 9 jaar actief op de radiomarkt en deze nieuwe huisstijl straalt precies uit waar 100% NL nu voor staat.”

100% NL ontwikkelde de nieuwe huisstijl samen met creatief bureau Das Buro uit Rotterdam. Dennis van der Meule van Das Buro: “In de nieuwe huisstijl blijft de kleur oranje en het logo lettertype uiteraard prominent aanwezig en herkenbaar. We hebben het kleurgebruik aangepast van oranje-bruin, naar oranje-wit waardoor het frisser en levendiger overkomt. Ook maken we vanaf nu gebruik van nieuwe iconen en lifestyle elementen, gericht op de luisteraar.”

De nieuwe huisstijl wordt deze weken uitgerold in o.a. een landelijke online- en printcampagne. In de campagne komt ook de gevarieerde muziekmix van 100% NL naar voren met artiesten als Nielson, Kensington, Anouk, Nick & Simon en Mr. Probz.