Herman van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt naar NOS Sport

Geschreven door Daniël Schalk

Herman van der Zandt wordt presentator van NOS Sport. Van der Zandt is vanaf dit najaar te zien tijdens sportuitzendingen op televisie en te beluisteren als presentator bij NOS Langs de Lijn. De presentator werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws, waar hij onder meer het Journaal presenteert.

Van der Zandt stopt met het presenteren van het Journaal. “Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten”, zegt hij.

De presentator springt in het gat dat Jack van Gelder achterliet met zijn vertrek naar Sport1. Van der Zandt zal nu met zijn oude collega’s samen gaan werken. “Ook het vakmanschap van de sportcollega’s lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan.”

NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter is ook verheugd. “Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator. Iemand met een eigen stijl en ervaring op radio en televisie. Met Herman erbij zijn we niet alleen weer op sterkte, maar vooral ook op niveau.”

Van der Zandt zal naast zijn werk als presentator van sportuitzendingen van NOS Sport wel een van de vaste stemmen van het radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen blijven. Ondanks zijn vertrek bij NOS Nieuws blijft de presentator wel beschikbaar voor ‘specials’ van NOS Evenementen.