Glennis Grace en FOX bundelen krachten

Glennis Grace en FOX bundelen krachten

Geschreven door Pieter Jongsma

Glennis Grace en FOX bundelen de krachten. In samenwerking met The Rocketeers Music Studios brengen zij het nummer ‘Conqueror’ uit, dat voortkomt uit de FOX serie Empire.

Het nummer is vanaf woensdag 23 september te downloaden in de iTunes Store en beschikbaar op alle populaire streaming platforms, zoals bijvoorbeeld Spotify en Deezer. Het tweede seizoen van Empire start dinsdag 29 september om 22.00 uur op FOX.

De afgelopen tijd heeft Glennis Grace enkele ingrijpende beslissingen in haar carrière moeten nemen. Na een reeks van teleurstellende ervaringen neemt ze nu het heft in eigen hand en kiest ze voor een loopbaan met eigen liedjes, een eigen stijl en eigen beslissingen. Exact op dit belangrijke kruispunt in haar carrière vroeg FOX haar recentelijk of ze de Empire song ‘Conqueror’ wilde opnemen.

Glennis Grace: “De ontmoeting met FOX is echt een bijzondere samenloop van omstandigheden geweest, waarbij werkelijkheid en fictie in elkaar overlopen. Mijn persoonlijke keuze om te breken met het verleden en een nieuwe koers in te slaan wordt uiterst treffend verteld in ‘Conqueror’. Ik wist direct dat ik dit graag wilde zingen.”

Mark Bruitsman, Head of Programming FOX International Channels: “Glennis heeft de afgelopen tijd een aantal ingrijpende beslissingen moeten nemen. Zonder dat wij daar van op de hoogte waren overigens. In aanloop naar de première van het tweede seizoen van Empire waren we op zoek naar een samenwerking met een topzangeres en kwamen al snel bij Glennis uit. Nu blijkt dat dit nummer haar op het lijf is geschreven, meer dan we ooit hadden kunnen vermoeden. De eerste resultaten van de opnames waren direct heel bijzonder, inclusief kippenvel. We zijn ervan overtuigd dat het publiek dat met ons eens zal zijn.”

Glennis vervolgt: “Dit nummer gaat over vechten voor je droom. Je niet laten weerhouden door tegenslag, door te geloven in eigen kunnen en op te staan als je valt. Daarom brengen FOX en ik nu samen ‘Conqueror’ uit. Omdat het mijn verhaal vertelt en omdat ik samen met veel anderen uitkijk naar het tweede seizoen van Empire”.

De serie 'Empire' is een van de grootste tv-successen in de Verenigde Staten van dit moment, over de machtsstrijd binnen het hiphop- en R&B-label ‘Empire’. Een strijd waarbij alle gezinsleden dingen naar de troonopvolging van vader en CEO Lucius Lyon. Het eerste seizoen was afgelopen weekend drie keer genomineerd voor een Emmy Award. Het tweede seizoen van de serie kent een sterrencast met optredens van onder anderen Mariah Carey, Lenny Kravitz en Oprah Winfrey en is in Nederland te zien op FOX, vanaf dinsdag 29 september 22.00 uur.