De 50ste Gouden Televizier-Ring onthuld

De 50ste Gouden Televizier-Ring onthuld

Geschreven door Daniël Schalk

Het ontwerp van de 50ste Gouden Televizier-Ring is maandagavond onthuld in het RTL4-programma RTL Boulevard. De 50ste Gouden Televizier-Ring, voor de 40ste keer oprij ontworpen door kunstenares Anneke Schat, heeft de toepasselijke naam ‘50 begeerde SchitteRingen’.

De kunstenares heeft zich voor de 50ste Ring laten inspireren door de geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring. “Het is een wervelende dans van 50 schitterringen; iedere ingevoegde ringvorm brengt een hommage aan alle Gouden Televizier-Ring winnaars”, zegt Anneke Schat.

“De cirkelvariaties in deze ring staan voor de diversiteit of buitengewoon verrassende verscheidenheid van de Gouden Televizier-Ring-dragers. Want van satire tot soap, van revue tot drama en van spelletjes tot talkshows: in alle disciplines is in de afgelopen jaren een Gouden Televizier-Ring uitgereikt”, vervolgt de kunstenares.

Tot maandag 28 september kunnen tv-kijkers stemmen op hun favoriete televisieprogramma’s en tv-persoonlijkheden. De notaris stelt op maandag 28 september tevens de genomineerden voor alle categorieën vast.  De prijzen worden op donderdag 15 oktober uitgereikt.

Naast de jaarlijkse prijzen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala reiken de redacties van het blad Televizier en het Gouden Televizier-Ring Gala in dit jubileumjaar ook een Televizier Oeuvre-Ring uit aan een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is (geweest) in televisieland.