Linda's Zomerweek trekt 1,3 miljoen kijkers met Wesley en Yolanthe

Linda's Zomerweek trekt 1,3 miljoen kijkers met Wesley en Yolanthe

Geschreven door Pieter Jongsma

Het derde seizoen van de succesvolle zomertalkshow van Linda de Mol is maandagavond met 1,3 miljoen kijkers van start gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

In de eerste aflevering van Linda's Zomerweek waren Yolanthe en Wesley Sneijder te gast, de eerste aflevering trok 1,3 miljoen kijkers en wist 22 procent marktaandeel binnen te halen. Daarmee stond RTL 4 met Linda's Zomerweek op nummer zes van de meeste bekeken programma's van de maandag.

RTL 4 weet sinds lange tijd concurrent SBS 6 op de late-avond uitteschakelen, die de afgelopen wel ruim een miljoen kijkers trok met Hart van Nederland en Shownieuws. Beide programma's moesten het maandagavond met minder doen, zo keken er naar de late editie van Hart van Nederland 967.000 kijkers (18 procent) en trok Shownieuws 790.000 kijkers en wist daarmee 19 procent marktaandeel mee te behalen.

Met het succes van Linda's Zomerweek scoort RTL 4 zijn hoogste avondmarktaandeel sinds eind juni, ruim 18 procent. Het Half Acht nieuws trok 1,4 miljoen kijkers en de herhaling van Goede Tijden, Slechten Tijden was goed voor 837.000 kijkers en 14 procent marktaandeel. CSI trok 639.000 kijkers naar RTL 4.

De grote winnaar van NPO 1 die trok met het Acht uur journaal bijna 2 miljoen kijkers. De programma's van Omroep Max, De groeten van Max trok 1,5 miljoen kijkers en 23 procent marktaandeel. We Zijn Er Bijna was goed voor 1,6 miljoen kijkers met 25 procent marktaandeel.

Bekijk Linda's Zomerweek op TVblik.nl/lindas-zomerweek