Emily Owens MD en Grey’s Anatomy vormen nieuwe maandagavond Net 5

Emily Owens MD en Grey’s Anatomy vormen nieuwe maandagavond Net 5

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf vanavond komt Net5 met de nieuwe serie Emily Owens MD waarin de dochter van Meryl Streep, Mamie Gummer, de hoofdrol vertolkt. Ze speelt Emily Owens die aan haar eerste stagejaar in een groot ziekenhuis begint. Daar hoopt ze haar imago als high school-nerd achter zich te laten en uit te groeien tot een briljante arts. Emily merkt echter al snel dat het ziekenhuis wel erg veel op de middelbare school lijkt. Emily Owens MD is vanaf maandag 11 maart wekelijks om 21.25 uur te zien bij Net5. Die dag starten ook nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy om 20.30 uur.

Emily Owens MD
Emily Owens denkt dat haar dagen als onhandige nerd voorbij zijn en ze eindelijk in de volwassen wereld terecht komt, als ze aan een stage begint in het Denver Memorial Hospital. Ze heeft er enorme zin in, zeker omdat haar goede vriend Will Collins (Justin Hartley), waar ze stiekem een oogje op heeft, in hetzelfde ziekenhuis gaat werken.

Maar dan merkt Emily tot haar grote schrik dat het leven in het ziekenhuis wel erg veel gelijkenissen heeft met de middelbare school; de sporters zijn nu de orthopeden, de mean girls doen de plastische chirurgie en de rebellen werken op de Spoedeisende Hulp. Ook haar aartsvijand, de mooie en populaire Cassandra Kopelson (Aja Naomi King), staat haar weer in de weg. Ze hebben allebei twee doelen: de begaafde Dr. Gina Bandari (Necar Zadegan) imponeren en de knappe Will voor zich winnen. Gelukkig raakt Emily ook bevriend met de dochter van de directeur, Tyra Dupre (Kelly McCreary).

Ondanks dat Emily high school heeft verlaten en nu als serieuze stagiaire lange uren maakt en onder hoge druk werkt, voelt ze zich toch weer het ‘gekkie’ van de groep. Zal ze ooit van dit imago afkomen?

Grey’s Anatomy
Vanaf maandag 11 maart zendt Net5 ook nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomyuit. Hierin is te zien hoe de rechtszaak rondom de vreselijke vliegtuigcrash zich voortzet. Callie probeert ondertussen nog steeds uit alle macht de hand van Derek te genezen. En wat gebeurt er tussen Cristina en Owen nu Cristina terug is?

Grey’s Anatomy, nieuwe afleveringen
Vanaf maandag 11 maart wekelijks om 20.30 uur bij Net5
http://www.net5.nl/greysanatomy 
Emily Owens MD
Vanaf maandag 11 maart wekelijks om 21.25 uur bij Net5