SBS6 wandelt zich een weg omhoog

SBS6 wandelt zich een weg omhoog

Geschreven door Sebastiaan Boers

De kijkcijfers om 23.30 uur zijn voor SBS6 zelden zo hoog geweest. Niemand minder dan Marlijn Weerdenburg mag verslag doen voor de commerciële zender. Dit pakte donderdagavond bijzonder goed uit. Direct na Piet's Weer keken er 623.000 mensen naar de Vierdaagse.

Met deze 623.000 kijkers is dit de best bekeken aflevering van deze week tot nu toe. Vrijdagavond is Marlijn voor de laatste keer te zien met de Vierdaagse, dit jaar.

Dankzij deze (hoge) kijkcijfers staat de Vierdaagse op plek 13 van best bekeken programma's van de donderdag. SBS6 ziet een marktaandeel binnen komen van 20,9 %. 

De KRO, die ook verslag doet van de Vierdaagse, wist wederom een miljoenenpubliek te bereiken. Donderdagavond keken er 1.278.000 kijkers naar  het gevoel van de Vierdaagse. Dat zijn er precies 6.000 kijkers meer dan een dag ervoor.

Woensdagavond schakelden 1.272.000 kijkers naar het verslag van de KRO. Met de kijkcijfers van donderdagavond staat het gevoel van de Vierdaagse op de tweede plek, direct na het NOS Journaal van 20.00 uur, in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de KRO komt uit op 27,4 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk de Vierdaagse terug via TV Blik.