Documentaire Eerste hulp in Nepal vanavond op Veronica

Documentaire Eerste hulp in Nepal vanavond op Veronica

Geschreven door Daniël Schalk

Documentaire- en filmmaakster Jessica Villerius heeft de documentaire Eerste hulp in Nepal gemaakt over de hulpverlening in Nepal na de eerste aardbeving. Villerius volgde een bevriende arts die slachtoffers van de aardbeving behandelde.

In de documentaire komt aanbod wat er precies is gebeurd, wat er nodig is voor goede hulpverlening en n wat de impact voor de jongeren daar is en wat het contrast met jongeren in het veilige Nederland is.

De documentairemaakster startte in eerste instantie een crowdfunding-actie op Facebook, zodat een bevriende arts en zijn collega's in Brazilië aan tickets konden komen voor hun reis naar Nepal.

Toen dit lukte, vroeg de arts of Villerius de hulpverling in beeld wilde brengen, zodat mensen weten wat er met het gedoneerde geld gebeurde. Met hulp van buitenaf was Villerius in staat om naar de regio Timbu te reizen en zag daar de vernietiging die de aardbeving had aangericht. Het leverde haar naar eigen zeggen een bijzondere ervaring op.

De documentaire Jessica Villerius: Eerste hulp in Nepal is vanavond, woensdag 20 mei, om 23:15 uur te zien bij Veronica en wordt aankomende vrijdag, 22 mei, om 23:45 uur herhaald.