CvdM: ‘Uitbrengen nummers The Passion toegestaan’

CvdM: ‘Uitbrengen nummers The Passion toegestaan’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het opnieuw opnemen en uitbrengen van de nummers uit The Passion door artiesten is toegestaan, dat heeft het Commissariaat voor de Media vandaag laten weten. Er ontstond ophef over de Mediawet nadat Jeroen van Koningsbrugge het nummer Wit licht niet mocht uitbrengen van de EO/KRO. De omroepen waren bang voor een boete van het Commissariaat voor de Media.

“De EO/KRO heeft de artiesten terecht gewezen op het feit dat de artiesten niet mogen refereren aan beeldmerken en/ of het tv programma van de EO/KRO”, laat het Commissariaat weten.

Maar, vervolgt het Commissariaat: “Er staat voor de artiesten niets aan hun artistieke vrijheid in de weg om de nummers opnieuw op te nemen en op single uit te brengen.” Jeroen van Koningsbrugge zal zijn nieuwe versie van Wit licht, die was te horen in The Passion, aankomende maandag uitbrengen in iTunes. Jim de Groot liet eerder ook al weten dat hij graag een aantal nummers wou opnemen, of hij dat nu ook gaat doen is niet bekend.

Het Commissariaat voor de Media sluit af: “Voor publieke omroepen is veel mogelijk, wel moeten zij zich houden aan bepaalde criteria. Zolang zij zich hieraan houden is er geen enkel probleem.” De EO/KRO was bang voor net zo een hoge boete van het Commissariaat voor de Media dat Omroep MAX onlangs kreeg voor Heel Holland Bakt.

Lees ook: 'Boete voor Omroep MAX vanwege Heel Holland Bakt'

Lees ook: 'Jeroen van Koningsbrugge boos om verbod uitbrengen Wit Licht'

Bekijk The Passion op TVblik.nl/the-passion