Gewapende man valt NOS-gebouw binnen voor zendtijd

Gewapende man valt NOS-gebouw binnen voor zendtijd

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Een gewapende man is vanavond het NOS-gebouw binnengedrongen. De man eiste een aantal minuten zendtijd van het NOS Journaal om 20:00 uur. Het NOS-gebouw is ontruimd.

De politie doorzoekt momenteel het gebouw van de NOS en ook andere gebouwen in het Mediapark in Hilversum. Volgens een ooggetuige had de man een pistool bij zich waarmee hij een beveiliger bedreigde. Met die beveiliger ging hij naar de redactievloer.

De man wilde naar de studio van het NOS Journaal maar werd door de bewaker naar de studio van de dag-Journaals gebracht. De gewapende man had een lijst met eisen bij zich en eiste tien minuten zendtijd bij de NOS. De man werd even later overmeesterd door de politie.

De redactie van de NOS in Den Haag nam vlak na 21:00 uur de uitzending over en liet de beelden zien waarop te zien was wat zich op de redactie in Hilversum had afgespeeld. Op de beelden is te horen hoe hij zei: “Het zijn hele grote wereldzaken die we naar buiten willen brengen.” Ook zei hij: “We zijn ingehuurd door inlichtingendiensten. Daar hebben wij dingen gehoord die de samenleving in twijfel trekken.”

Even later kwam de politie binnenvallen en riep “Laat je wapen vallen!” De gewapende man deed dat meteen en ging vervolgens, op bevel van de politie, op zijn buik liggen. Vervolgens werd de man in de boeien geslagen.

Lees ook: 'NPO gooit programmaring om na incident op Mediapark'